Zaalvoetbaltoernooi Oosterstreek barst weer los

Archieffoto: Piet Bosma

32 jaar zaaltoernooi Oosterstreek

‘Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi’

Als het december is geworden begint het bij de meeste voetballers weer te kriebelen, want het zaalvoetbaltoernooi komt er weer aan. Op Tweede Kerstdag en 27 december wordt al weer de 32e editie gehouden van het populaire zaalvoetbaltoernooi, dat georganiseerd wordt door voetbalvereniging Oosterstreek. Aan de komende editie, die met veel spanning tegemoet gezien wordt, nemen tien clubs deel. Titelhouder Oldeholtpade is wederom van de partij. Weten ze weer met de hoofdprijs naar huis te gaan of worden ze dit jaar afgetroefd? We zullen het vanaf maandag 26 december vanaf 12.30 uur gaan beleven en de climax vindt plaats op dinsdag 27 december 2022 in sporthal De Duker te Noordwolde.

De deelnemende clubs zijn dit jaar: Blokzijl, Oldeholtpade, ‘d Olde Veste, Olyphia 1,  Olyphia 2, Trinitas, VWC, FC Wolvega 1, FC Wolvega 2 en het organiserende Oosterstreek. Dit jaar zullen scheidsrechters Eddy Gijzen en Meine Spitse het toernooi weer in goede banen proberen te leiden. 

De afgelopen twee kalenderjaren kon het Willy Veldhuizen zaalvoetbaltoernooi helaas niet doorgaan in verband met de destijds geldende coronamaatregelen. Dit jaar gelukkig wel weer. De laatste editie van het zaalvoetbaltoernooi werd in december 2019 gewonnen door Oldeholtpade. 

Gaandeweg het toernooi van 2019 werd al snel duidelijk dat Oldeholtpade het toernooi voor de tweede maal op rij op zijn naam zou gaan zetten. Ze wisten zeven wedstrijden te winnen, speelde twee keer gelijk en verloor dus geen enkele keer. Het team maakte 38 doelpunten en de keeper van Oldeholtpade werd 7 keer gepasseerd. 

Het sterk presterende Oosterstreek wist beslag te leggen op een knappe tweede plaats in de eindrangschikking. Dit had de ploeg vooral te danken aan Ritzo Ritzema en Jeffrey Dijkstra. Doelman Ritzo Ritzema werd uitgeroepen tot beste keeper van het toernooi. Jeffrey Dijkstra werd uiteindelijk uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en wist ook maar liefst 20 keer te scoren. Dit was ruim voldoende voor de prijs ‘Topschutter van het toernooi’. Marius de Vries van toernooiwinnaar Oldeholtpade wist uiteindelijk 14 keer het net te vinden en eindigde dus op een tweede plaats. Ook wist Marius de Vries beslag te leggen op de zilveren schoen als tweede beste speler van het toernooi. Jordie Krikke van VWC werd uitgeroepen tot derde beste speler van het toernooi en ontving de bronzen schoen. 

FC Wolvega viel ook nog in de prijzen. Yvan Stroop won de prijs voor ‘Het Moment van het toernooi’. De prijs voor het honderdste doelpunt werd gewonnen door Bart Halsema van Oldeholtpade. VWC werd uitgeroepen tot meest sportieve ploeg en wist beslag te leggen op de ‘Fair Play Award’.

Van de 31 keer dat het Kerstzaaltoernooi tot nu toe gehouden is, moest er negen keer een andere naam in de wisselbeker gegrafeerd worden.  Dertien keer ging de hoofdprijs naar een team van FC Wolvega, dat daarmee de meeste keren toernooiwinnaar werd. Zandhuizen won de beker zes keer en staat daarmee tweede in het klassement. Daarna volgen Olyphia (4x) en DIO Oosterwolde en Oldeholtpade (2x). Andere toernooiwinnaars waren VOG, De Westhoek, Mildam en Oosterstreek. De organiserende club was het sterkste in 1997, het seizoen waarin de roodwitten ook op het veld kampioen werden.

Archieffoto: Piet Bosma

Dit vind je misschien ook leuk...