Voor drafbaan Victoria Park was 2023 een goed jaar

Foto: Lenus van der Broek

Met maar liefst 52 koersdagen heeft drafbaan Victoria Park Wolvega iedere week drafsport in Friesland gehad. “Met trots kijken we terug op het Wereldkampioenschap voor pikeurs dat in Augustus plaats vond. We hebben aan de hele drafsport wereld laten zien hoe we een toernooi kunnen organiseren”, aldus manager Ralf Dekker. 

Hoogtepunten
De Albert Heijn Familiedag was voor de tweede maal een succes en de Prijs der Giganten was misschien wel de sterkste editie ooit. Kortom, 2023 was een goed jaar voor Victoria Park. Voor 2024 worden gedurende de zomer iets minder koersdagen gepland omdat het park in die tijd multifunctioneel wordt ingezet.

Laatste koers 2023
De allerlaatste koers van 2023 was de Victoria Park Wolvega Monté Challenge koers over 2100 meter. De rijders zitten dan niet op de sulky, maar op het paard.  Deze koers werd overtuigend gewonnen door de Belgische Hanna Huygens met de elfjarige ruin Coco Bongo (6) in een kilometertijd van 1.14.9. Tweede werd Marlene Matzky met Noxx Vrijthout (7) en derde Cara Raets met Kelly Zwartland (3).

Dit vind je misschien ook leuk...