Voetballers vv Steenwijk lijden eerste competitienederlaag van dit seizoen, periodetitel gaat naar Nagele

Steenwijk – Zaterdagvijfdeklasser Steenwijk heeft dit weekend, vooral op basis van de tweede helft, een terechte nederlaag geleden. De 0-1 thuis tegen Nagele betekende tevens de eerste verliespartij in deze competitie voor de ‘rood-witters’. Een nederlaag met meer consequenties, voor zowel Steenwijk als ‘buurman’ Steenwijker Boys. Bij winst had de thuisploeg namelijk de beste papieren in handen gehouden voor het bemachtigen van de eerste periodetitel.

Met lege handen

Lange tijd stond het 0-0 en bij die einduitslag was de periodetitel naar Steenwijker Boys gegaan. Spelers en begeleiding van ‘de Boys’ volgden de inhaalwedstrijd zaterdag dan ook langs de lijn op sportpark Nieuwe Gagels. Door een late goal werd het alsnog 0-1, ging de periodetitel mee in de tas naar de Noordoostpolder en stonden beide Steenwijker clubs plotseling met lege handen. Een dure goal derhalve, maar de zege voor Nagele was zeker verdiend te noemen. In de beginfase gebeurde er niet zo veel. Beide teams speelden vooral op balbezit, maar er waren vooralsnog geen echte scoringskansen. Na zo’n 25 minuten kreeg Steenwijk echter een uitgelezen kans om de score te openen. Brian van Meerwijk werd in het zestienmetergebied van Nagele onderuitgehaald, en de bal ging terecht op de stip. De strafschop werd door Van Meerwijk zélf genomen, maar te zwak ingeschoten. Doelman Redmer Miedema ging naar de goede hoek en was voor even de held van Nagele. In de laatste 10 minuten voor rust kreeg de ploeg uit de polder een paar prima kansen om op voorsprong te komen. Luc de Buck en Sander Koene waren dicht bij een goal. Pim Withaar nam de bal uit de tweede lijn vol op de schoen en kogelde de bal via de lat over. Remon Kappers joeg een vrije trap rond de zestien vol in de rood-witte muur.

Groot feest

Direct na rust vloog een kopbal van Winchell Keus over, en werd een goal van Nagele afgekeurd wegens buitenspel. Nagele domineerde het spel, maar kreeg geen echte kansen. De defensie van Steenwijk hield behoorlijk opruiming. Aan de andere kant schoot Mika Zwartjes de bal uit een kansrijke positie over. Het leek op 0-0 uit te draaien, maar in de 87ste minuut kwam de zege toch nog terecht bij de ploeg die daar ook de meeste aanspraak op mocht maken. Uit een knappe aanval scoorde Jeroen van de Vijgh de 0-1. En toen was het groot feest bij Nagele en de meegereisde supporters.

Bron: MediahuisNoord

Dit vind je misschien ook leuk...