Tweede ronde nacompetitie voetbal

Olyphia reisde af naar het prachtige sportpark in Slagharen om te voetballen tegen VV EMMS. EMMS heeft een ervaren ploeg en had in het eerste deel van de 1e helft het betere van het spel. Desondanks wisten de Noordwoldigers te scoren. Ruststand 0-1.
In de tweede helft had de coach van Olyphia enige omzettingen in het team doorgevoerd om zodoende de voorsprong te verdedigen. Toch wist Olyphia na ruim een kwartier te scoren. EMMS ging daarna vol op de aanval spelen. Dit resulteerde in een doelpunt. De spelers van Olyphia hebben hard gevochten voor de overwinning met een hoofdrol voor keeper Leon Knol. Eindstand: 1-2.
Volgende week moet Olyphia in de finaleronde aantreden tegen EHS ’85 uit Emmen om in aanmerking te komen voor promotie naar de 2e klasse. Deze wedstrijd is op neutraal terrein.

FC Oldemarkt speelt nog voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Ze speelden zondagmiddag thuis tegen SV Makkinga. Er was veel publiek, ongeveer 350 toeschouwers, aanwezig. In de eerste helft werd er 3x gescoord, zodat er een tussenstand van 1-2 op het bord stond.
Oldemarkt heeft met name in de achterhoede te maken met de nodige blessures. De thuisclub begon de tweede helft met meer balbezit. Dit mocht niet baten, want Makkinga scoorde de 1-3. In de blessuretijd scoorde Oldemarkt en er werd een eigen doelpunt gescoord door Makkinga. Eindstand na 90 minuten: 3-3.
Dit betekende dat er verlengd moest worden. In de eerste verlenging zette Oldemarkt de 4-3 op het bord. Oldemarkt voetbalde in deze fase beter dan Makkinga.
Vanuit de aftrap van de 2e helft van de verlenging scoorde Oldemarkt meteen. De wederopstanding zorgde ook nog voor de 6-3.
Volgende week mag Oldemarkt in de laatste ronde spelen tegen Siddeburen. Ook dit is op neutraal terrein.

Met dank aan onze sportverslaggevers Christina Lem en Gerard Mintjes.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.