Steenwijk 4 Kampioen FSB competitie klasse 2C

Donderdagavond 11 april bij Bruisss: Steenwijk 4 tegen Wes 2.

Een avond voor de wedstrijd had Bakkeveen 1 de nummer 3 tegen de nummer 2 DSC 1 (Drachten) gewonnen met 3-1. Dit betekende voor Steenwijk 4 dat 1 bordpunt genoeg was voor het kampioenschap (beter onderling resultaat tegen Bakkeveen 1). Steenwijk speelde met Ramon Kuiters (verslag) op bord 1 tegen Bert Hassing, Bord 2 Lauren Vis tegen Remco Heite, Bord drie Kristian Bokhorst tegen Meine Wassenaar en bord 4 Pieter van der Zee tegen Lieuwe Cnossen. 

Kristian bood al snel remise aan en deze werd verrassend genoeg aangenomen door Meine. Meine stond beter en had ook al eens een gratis loper kunnen pakken. Het eerste halve punt was binnen. Op de borden zag het er op dat moment goed uit. Lauren stond een pion voor Ramon zelfs twee, Pieter stond iets minder maar had zeker kans op remise. 

Na een aantal zetten veranderde het snel, Lauren verloor een paard en stond verloren. Ramon maakte een blunder en bood remise aan ondanks de twee pionnen (die waarschijnlijk wel weer teruggegeven zouden worden). Bert  nam de remise aan. Goed resultaat voor Bert en het kampioenschap voor Steenwijk 4. Even later verloor Pieter de partij van Lieuwe door een vervelend vorkje waardoor Pieter zijn dame kwijtraakte.

Dit vind je misschien ook leuk...