Internationale races op Victoria Park: ruim 45.000 euro aan prijzen

Op drafbaan Victoria Park in Wolvega belooft het zaterdag 18 juni een spectaculaire dag te worden voor Duitse, Franse en Nederlandse paarden. Ze komen allemaal naar Wolvega om te strijden voor een goed gevulde prijzenpot van ruim 45.000 euro.

De afgelopen weken werd er alleen op vrijdagochtend gekoerst omwille van de uitzendrechten waarover afspraken zijn gemaakt met de Franse wedgigant PMU. In samenwerking met die laatste belooft het zaterdag op sportief vlak een topmeeting te worden. Zeven races staan er op het programma, waarin Duitse, Franse en Nederlandse paarden het tegen elkaar op nemen. Het sportieve draversgeweld barst om 10.50 uur los.

Super Trot Cup

De meeste ogen zijn gericht op de Super Trot Cup. Er zijn, naast een prijzenpot van € 16.500, drie startbewijzen te verdienen voor de grote finale in Berlijn. Met zo’n startticket op zak mag er in het fameuze Derby weekend van Berlijn (gehouden in augustus) worden gestart in een race waarin € 70.000 valt te verdienen voor de deelnemers. Het wordt op Victoria Park een gevecht tussen de enerzijds ervaren paarden uit de training van Paul Hagoort uit Oldetrijne, de gevaarlijke Bayard van de Duitser Michael Nimczyk en Jank Summerland die met nationaal kampioen Jaap van Rijn voor de winst gaat.

Het gevecht om de felbegeerde hoofdprijs kan ook uitmonden in een broederstrijd: Danny Brouwer uit Oudeschoot die met de pas vierjarige publiekslieveling Luuk Schermer aan de start komt en Micha Brouwer die voor zijn werkgever (Paul Hagoort) Winnetou Diamant aan een overwinning moet helpen.

Bron: Stellingwerf.nl

Dit vind je misschien ook leuk...