FC Wolvega speelt op 3 juli oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen

Na exact 20 jaar mag FC Wolvega weer een eredivisionist op sportpark Molenwiek verwelkomen. Maandagavond 3 juli om 19.00 uur spelen de paarshemden in Wolvega een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen.

De laatst keer dat FC Wolvega op eigen veld tegen een ploeg uit de Eredivisie speelde, was in 2003. Toen bracht Sparta een bezoek aan sportpark Molenwiek in het kader van het 75-jarig bestaan. In 1988 kwam Ajax op bezoek en ook dat betrof een jubileumjaar van FC Wolvega.

Ausnutria Cup

FC Wolvega won vorig jaar de Ausnutria Cup. De oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen is de hoofdprijs. Ausnutria is sinds 2020 hoofdsponsor van SC Heerenveen. De sponsor blies de voormalige GroenLeven cup nieuw leven in. Het 7 tegen 7 toernooi biedt Friese amateurclubs van de 5e tot en met de 2e klasse kans om een wedstrijd op eigen complex tegen SC Heerenveen te winnen. De amateurclubs mogen de gehele opbrengst van het oefenduel in eigen clubkas steken.

Rondom de wedstrijd is er muziek van zanger Gaatze Bosma en DJ Jeroen. Voor de jeugdleden van FC Wolvega is er ‘s middags een voetbalclinic van SC Heerenveen.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via www.fcwolvega.nl/kaartverkoop

Dit vind je misschien ook leuk...