De Caprilli is drie Fries kampioenen rijker

Sonnega – Voor springend Friesland stond dit weekend in het teken van de Friese indoorkampioenschappen springen. Drie leden van PSV de Caprilli sleepten de Friese titel in de wacht. Rebecca Hoffmann sprong naar de Friese titel in de M categorie C, Silke Baas zette de L categorie A/B op haar naam en Femke Hoekstra ging er met de titel vandoor in de L categorie D/E. Alle drie de combinaties verdienden een startbewijs voor de Nederlandse indoorkampioenschappen. Ilse Hoekstra en Doux werden reservekampioen in de B categorie B. Vorige week werd Esther Lammers Fries Kampioen in de L1 dressuur bij de paarden.

Rebecca Hoffman & Mr. Lex

Rebecca Hoffman startte haar C-pony Mr. Lex in het M parcours op de kampioenschappen. De combinatie startte in december 2021 voor het eerst in deze klasse. Na een foutloze eerste manche zaten Rebecca en Mr. Lex goed in de wedstrijd. Ook in de tweede manche bleven ze foutloos. Rebecca: ‘Ik was zo ongelofelijk trots op Lex dat het ons gewoon was gelukt. En toen we het prachtige lint en de deken kregen en daarmee een ereronde mochten rijden gaf dat mij wel echt een kick.’

Silke Baas & Black Angel

Silke Baas kwam met haar pony Black Angel uit in de L categorie A/B. Met de springlessen van Elisah Aarts gingen ze goed voorbereid het parcours in. Dit was nog maar de derde keer dat ze zich waagden aan het L parcours. In de eerste manche hadden ze acht strafpunten, maar mochten ze wel door naar de tweede manche. Hier zetten ze een foutloze rit neer, waarmee ze alsnog Fries kampioen werden.

Femke Hoekstra & Roza’s Uniqa

Femke Hoekstra verscheen aan de start van de L categorie D/E met haar pony Roza’s Uniqa. Van de twaalf deelnemers in deze klasse waren er twee combinaties voor de barrage, waaronder Femke en Roza’s Uniqua. Met een foutloos rondje in de barrage snelde Femke naar de titel Fries kampioen. Het is haar vierde Friese titel.

Ilse Hoekstra & Doux

In de B categorie B verdedigde Ilse Hoekstra haar titel van afgelopen zomer in de B categorie B. Ondanks een foutloze ronde, kwam ze bij de puntentelling net te kort voor de titel. Ilse en Doux werden reservekampioen.

Bron: MediahuisNoord

Dit vind je misschien ook leuk...