# SIOS-jeugd korfbalt weer wedstrijden

12 juni

Wolvega De jeugd van SIOS/Jumbo Wolvega speelt weer in competitieverband wedstrijden tegen andere verenigingen. Sinds de versoepelingen, die gelden sinds 5 juni, mogen alle jeugdspelers vanaf de F-pupillen tot en met de A-junioren, weer echte wedstrijden spelen. Het KNKV, de bond van de korfbalsport, heeft in twee weken tijd een competitieopzet georganiseerd waarbij elke ploeg in de maand juni gedurende drie weekenden tegen drie verschillende clubs speelt. Zaterdag waren de jeugdwedstrijden op het korfbalveld van SIOS. 

Samenstelling teams voor nieuwe seizoen

Bijzonder aan deze speelronden is dat de verenigingen werd verzocht om de teamsamenstelling zoveel mogelijk te maken zoals deze in het nieuwe seizoen zal zijn. Dus dat betekent dat alle jeugd alvast kan wennen aan hun nieuwe teamgenoten en eventuele andere regels, die behoren bij een andere leeftijdscategorie. De afgelopen periode heeft SIOS meerdere clinics gegeven aan basisscholen uit Wolvega. De kinderen die van daaruit enthousiast zijn geworden van het korfballen hebben hun eerste trainingen al gehad en spelen soms ook nu al hun eerste wedstrijden. Helaas is publiek nog niet toegestaan bij de wedstrijden en daarvoor verzorgde SIOS bij zoveel mogelijk wedstrijden een livestream voor de thuisblijvers. Het is uiteraard nog altijd mogelijk om tot de schoolvakantie vrijblijvend mee te trainen voor kinderen, kijk voor mee informatie op www.sios.nl.

Bron: NDC 

# Bezoekers weer welkom op Victoria Park: Micha Brouwer wint Criterium der Driejarigen

11 juni

Regio Sinds lange tijd mochten vrijdag weer maximaal 200 bezoekers aanwezig tijdens de trainingsriten op drafbaan Victoria Park Wolvega. Burgemeester André van de Nadort had hiervoor toestemming gegeven. De bezoekers moesten wel in vier secties verdeeld worden en zoveel mogelijk in eigen vak blijven zitten. Aanmelden moest via de website van Victoria Park.

Micha Brouwer wint Criterium der Driejarigen

Micha Brouwer wint met Let It Be VP (4) de belangrijke trainingsrit Criterium der Driejarigen voor Nederlands paarden over 2100 meter. De kilometertijd was 1.14.4. Deze topdraver is in eigendom van Victoria Park Stable en wordt getraind door Paul Hagoort uit Oldetrijne. Tweede werd broer Danny Brouwer met Luuk Schermer (5) en derde Michel Rothengatter met Leroy Schermer (6).  Het prijzengeld in deze rit was 14.300 euro, waarvan 6500 voor de eigenaar van de winnende draver.

Bron: NDC 

# Run for KiKa Summer Fun

10 juni

Regio Deze zomer wordt rennen extra 'fun'. Ga samen met familie, vrienden en collega's de uitdaging aan van 20 t/m 30 juni tijdens Run for KiKa Summer Fun🌞! Ren gezamenlijk of alleen in totaal 25 km in 10 dagen. Jij bepaalt op welke manier, waar en met wie je dat doet, maar houd je wel aan de actuele RIVM-richtlijnen. Op dit moment geneest 25% van de kinderen met kanker niet. Tijd om in actie te komen en alle kinderen met kanker een toekomst te geven. Schrijf je nu gratis in! 

# Kristof Depuydt met Ermine du Rys wint trainingsrit op Victoria Park

4 juni

Wolvega Op drafbaan Victoria Park in Wolvega waren vrijdagmorgen weer trainingsritten. De eerste rit, de Trotteur Francais Lady Challenge over 2600 meter, werd gewonnen door Kristof Depuydt. Met de zevenjarige Ermine du Rys (7) kwam hij tot een kilometertijd van 1.15.5. Tweede werd Bas Crebas met Hegoa Boulay (8) en derde Rick Wester met Granadette (6). Het prijzengeld voor deze trainingsrit was 5000 euro.

Bron:NDC

# Schaatsploeg uit Kazachstan bereidt zich in Wolvega voor op Olympische Spelen

1 juni

Wolvega Op een mistige maandagmorgen trainde het nationale schaatsteam van Kazachstan onder leiding van coach Dmitri Babenko de conditie op skeelerbaan Lindenoord in Wolvega. De schaatsers bereiden zich voor op het nieuwe seizoen en de Olympische Winterspelen van Beijing. De zestien schaatsers, mannen en vrouwen, verblijven in Van der Valk Hotel in Wolvega. In juli trainen ze op het ijs in Thialf. Lindenoord stelt de internationale baan vaker beschikbaar voor trainingen, onder meer aan het team van Jumbo-Visma. De schaatsers doen hun krachttraining in Sportstad Heerenveen.

Bron:NDC

# Nederlandse volleybaltop naar Heerenveen voor Eredivisie Beach, ook dorpenbattle, bedrijfsvolleybal en clinics voor scholen rondom het evenement

28 mei 

Heerenveen De Nederlandse beachvolleybaltop komt 10 en 11 juli in actie in Heerenveen tijdens de Eredivisie Beach bij Sportstad. Zelf meedoen met vrienden, familie, buren, een sportgroepje of bijvoorbeeld collega’s kan ook bij gratis volleybalactiviteiten die door marketingorganisatie Heerenveen ’n Gouden Plak rondom het evenement worden gehouden. Op weg naar het evenement is er maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 juni een dorpenbattle. Elke avond kan worden meegedaan, waarbij er iedere avond een winnaar is. Daarnaast is er op vrijdagavond 11 juni een bedrijventoernooi. Ook scholen worden bij het evenement betrokken. Voor hen worden clinics gehouden. Aanmelden voor de activiteiten kan via ngoudenplak.nl/eredivisiebeach. Op die website staan ook alle tijden. De Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybalcompetitie voor mannen en vrouwen. De twaalf hoogst gerankte dames- en herenteams van de nationale ranglijst spelen iedere zomer verspreid over heel Nederland meerdere eredivisiespeelronden om de nationale titel.

Bron:NDC

# Franse draver wint voor Sportstichting Dol Fijn: daarmee staat teller voor 2021 op 3600 euro

28 mei 

Wolvega Draver Fado de Padd kwam voor de tweede keer dit seizoen in actie op drafbaan Victoria Park in Wolvega. Het Friese Stâl Boppeslach steunt Sportstichting Dol Fijn uit Drachten door met de zesjarige draver te strijden om de prijzen in de drafsport. Fado kwam als eerste over de finish en won daarmee 2500 euro. Het bedrag komt geheel ten goede aan Sportstichting Dol Fijn uit Drachten. De 69-jarige Aonne de Wrede, trainer van Stâl Boppeslach, bracht Fado met hulp van Vera Akkerman topfit aan de start. In de derde race sloeg Fado toe. Over 2100 meter liet hij zijn klasse zien, na de laatste bocht versnelde hij nog één keer onder leiding van vaste rijder John Dekker en liep als eerste over de finish. Daarmee staat de teller voor het seizoen 2021 op 3600 euro. Twee weken geleden verscheen Fado, ruim zes maanden na zijn laatste race, voor het eerst dit seizoen weer op Victoria Park. Hij werd tweede en verdiende daarmee 1100 euro voor Dol Fijn.

Achtergrondinformatie

In 2020 kocht Stâl Boppeslach een 5-jarige geblesseerde en afgedankte draver uit Frankrijk om te strijden voor het prijzengeld in de drafsport. De Stâl vroeg de gepensioneerde Friese toptrainer Aonne de Wrede om met Fado aan de slag te gaan. Aonne dokterde een trainingsschema uit om hem klaar te stomen voor de koersen. Door de COVID restricties kon hij in 2020 maar 1 keer aan de start komen. Hij finishte als tweede en dat leverde 1100 euro op voor Dol Fijn.

Stâl Boppeslach

Stâl Boppeslach is een initiatief van Hendrik Roorda en Marthijs Roorda. De Stâl is een samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren. Ze laat haar dravers uitsluitend koersen om geld bijeen te lopen voor goede doelen met maatschappelijk toegevoegde waarde. In 2021 maakt Stal Boppeslach zich weer sterk voor Sportstichting Dol Fijn. De Stâl maakt het mogelijk om Fado te huisvesten, voeden en verzorgen. Trainer Aonne de Wrede doet zijn werk voor Stâl Boppeslach onbezoldigd en wordt daarbij geassisteerd door Vera Akkerman uit Ureterp.

Beperking

Sportstichting Dol Fijn Sportstichting Dol Fijn uit Drachten organiseert al sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Haar leden zijn voornamelijk woonachtig in de provincie, hebben een passie voor sport en zijn graag in beweging. Stâl Boppeslach wil ze daarbij helpen. Met de draver Fado hoopt de Stâl, naast de al bestaande financiële steun van Stâl Boppeslach aan Sportstichting Dol Fijn, zoveel mogelijk te kunnen bijdragen aan de doelstellingen van de grote groep sportieve leden van Stichting Dol Fijn.

Bron:NDC

# Micha Brouwer wint talentenrit op Victoria Park

28 mei 

Wolvega In de eerste trainingsrit op Victoria Park in Wolvega over 2100 meter met autostart waren vrijdagmorgen de dravers in de Talent Challenge aan de beurt. In deze rit, met totaal 4000 euro aan prijzengeld, kwamen negen dravers aan de start. Pikeur Micha Brouwer maakte de favorietenrol overtuigend waar met de vijfjarige Let it be (2) in een kilometertijd van 1.14.5. Eigenaar van deze draver is Victoria Park Stable en trainer Paul Hagoort uit Oldetrijne. Tweede werd Niels Jongejan met Kanona (4) en derde Bas Crebas met Kiss and Ride (3).

Bron:NDC

# Gemeente laat financiën SC Heerenveen onderzoeken

28 mei 

Heerenveen De gemeente Heerenveen trekt 24.075 euro uit voor een second opinion naar de financiën van SC Heerenveen. De aanleiding is het voorstel van de voetbalclub om de gemeente aandelen over te laten nemen zodat de huisvestingskosten van de club omlaag gaan. Het onderzoek moet uitwijzen wat de gevolgen zijn voor SC Heerenveen als er niets gedaan wordt, wat de club eraan heeft als aandelen worden overgenomen en of de bezuinigingen van de club zelf reëel zijn.

Bron:NDC

# Geert Kuiper gaat aan de slag voor Duitse schaatsbond: 'Het Duitse schaatsen is een nieuwe, interessante weg ingeslagen'

21 mei 

Nijeholtpade Geert Kuiper treedt in dienst van de Duitse schaatsbond. De uit Nijeholtpade afkomstige Kuiper wordt als bondscoach verantwoordelijk voor de teamonderdelen. Kuiper (60) zal in zijn nieuwe baan gaan samenwerken met de andere bondscoaches, Peter Mueller en Helge Jasch. De voormalig sprinter stond als coach eerder onder contract bij de Nederlandse en Canadese bond. Hij werkt toe naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking. Op de eigen website spreekt de Duitse schaatsbond zijn trots uit over het vastleggen van Kuiper. ,,We verwelkomen een bekwame trainer.’’ Kuiper: ,,Het Duitse schaatsen is een nieuwe, interessante weg ingeslagen en ik ben erg blij daar een bijdrage aan te mogen leveren.’’

Kuiper heeft een contract voor vijf jaar getekend bij de Duitse schaatsbond.

Bron:NDC

# VV Willemsoord zoekt samenwerking met de Generaal van den Boschschool

18 mei 

Willemsoord „Het afgelopen jaar laat zijn sporen na in de sport en daar moeten we verandering in brengen, anders is het er straks niet meer. V.V. Willemsoord heeft natuurlijk al veel jeugdige spelers, die in samenwerking met SV. Steenwijkerwold het mooie spelletje voetbal beoefenen. De club heeft daarnaast ook nog een 2-tal eigen jeugdteams, maar dat is niet voldoende”, zegt het bestuur van V.V. Willemsoord. Het bestuur heeft zodoende contact gezocht met de plaatselijke basisschool. „Met de vraag om hierin samen te werken en te kijken of we meer kinderen als toekomstig lid mogen verwelkomen. In een kleine gemeenschap moet je elkaar ondersteunen, en dan is dat natuurlijk fantastisch dat alle partijen enthousiast zijn! „

Elke maandag clinics

V.V. Willemsoord biedt daarom voor de aankomende periode elke maandag voetbalclinics aan. Deze clinics worden verdeeld over acht dagen voor alle kinderen van de basisschool. De ene week is de onderbouw aan de beurt en de andere week de bovenbouw. Op deze manier wordt geprobeerd de kinderen enthousiast te maken voor het voetbal. „De jeugd heeft de toekomst, zo simpel is het en daar moeten we naar toe. V.V. Willemsoord wil graag zijn jeugdopleiding laten groeien en daarin investeren. Voor nu hebben ze al betaalde trainers staan die hun papieren hebben gehaald. Afgelopen jaar zou er ook veel op de rol staan voor de jeugd, alleen weten we allemaal hoe dat gegaan is.”

Fanatiek

De trainingen die gegeven worden, vallen onder de vlag van de ‘Voetbal Academy’ van Jeroen Dekker. Jeroen is ook werkzaam als trainer binnen de club en heeft diverse trainers in dienst. Afgelopen maandag verzorgden Mike Siemonsma en Marcel Logchies de training. Beide trainers zijn actief bij V.V. Willemsoord ZA1. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje waren de kinderen enthousiast en fanatiek bezig. „Wij hopen echt dat we op deze manier kinderen kunnen bereiken en laten ervaren hoe leuk voetbal kan zijn. Voetbal is niet alleen leuk, maar draagt ook bij in de ontwikkeling op motorisch en sociaal vlak. Het is veel meer dan alleen tegen een bal aantrappen..”

Bron:NDC

# Elsloo heeft jeu de boulesclub; zeven belangstellenden schrijven zich ter plekke in

17 mei 

Elsloo Vijf jaar na de realisatie van twee jeu de boulesbanen aan de Horstlaan is zaterdagmiddag een ‘Boeltiem Elsloo’ opgericht. Het Franse balspel kwam tot vorig jaar niet echt van de grond in het dorp. In de eerste jaren werden de sport wel regelmatig beoefend. Daarna kwam de klad er een beetje in en was er weinig belangstelling. Tot vorig jaar, toen op initiatief van “Elsloo in beweging” belangstellenden twee maal in de week aan het jeu de boulen sloegen. Het initiatief wordt dit jaar doorgezet, met als gevolg het oprichten van een vereniging en een serieuze aanpak om onderlinge competities te gaan spelen. De drie initiatiefnemers van “Boeltiem Elsloo”(met een knipoog afgeleid van boule en team) nodigden alle inwoners uit bij de start van club aanwezig te zijn. Zeven belangstellenden schreven zich ter plekke in. Op donderdagavond wordt van mei tot september het spel gespeeld. In juli en augustus wordt de zondagmiddag er bij gepakt. Dit gebeurt in het kader van “Elsloo in beweging”, dat dan van start gaat met wekelijkse sporten.

Bron:NDC

# Voetbalvereniging DVSV uit Darp probeert eerste elftal te behouden: 'Veel spelers kunnen of willen niet in het eerste spelen'

13 mei 

Steggerda Het bestuur van voetbalvereniging DVSV uit Darp is druk bezig om de toekomst van het eerste elftal veilig te stellen. „We hebben momenteel 28 spelers voor twee seniorenelftallen en dat is uiteraard te weinig”, vertelt secretaris Jesper van Dijk.

„Ons tweede elftal is recreatief. Veel spelers hebben aangegeven niet in het eerste te willen of kunnen spelen. Als we eerlijk zijn, houden we ongeveer tien spelers over voor de eerste selectie.”

Uittocht van spelers

De club uit Darp promoveerde twee seizoen geleden nog naar de vierde klasse, maar zag vervolgens veel spelers naar elders vertrekken. Topschutter Brian van der Zweerde vertrok naar zaterdagtweedeklasser FC Meppel, terwijl Ben van Dam en Joeri Wietsma hun heil zochten bij de zondagtak van Steenwijker Boys. Van Dijk: „Vorig seizoen kwamen er vier spelers van Scheerwolde naar DVSV. Maar nu ze daar weer een eerste elftal op poten zetten, hebben die spelers van Scheerwolde gezegd terug te gaan. Begrijpelijk, maar wel heel jammer voor ons.” Het DVSV-bestuur gaat er alles aan doen om volgend voetbalseizoen toch met een representatief elftal voor de dag te komen. „We gaan flyeren en laten ons de komende tijd via de sociale media zien. Van actief spelers benaderen is geen sprake. Natuurlijk hopen we dat bijvoorbeeld oud-spelers ons de hand toesteken en terugkomen. Want op dit moment kunnen we álle hulp gebruiken. Maar dat het moeilijk gaat worden is duidelijk, want we zijn niet de enige club die in de problemen zit”, aldus Jesper van Dijk.

Bron:NDC

# Maruschka Waldus vertrekt naar PSV; verdedigster speelt nu nog in Australië

10 mei 

Steggerda Maruschka Waldus sluit met ingang van het nieuwe seizoen aan bij PSV Vrouwen. De voetbalster uit Steggerda komt over van Adelaide United en tekent voor twee seizoenen in Eindhoven. De 28-jarige centrale verdedigster keert terug naar haar thuisland en de Eredivisie, waar ze in 2011 haar voetbalcarrière in Heerenveen startte. Waldus speelde de afgelopen jaren in Amerika, Zweden, Duitsland, IJsland, Noorwegen en Australië. In Nederland kwam Waldus eerder uit voor sc Heerenveen (2011-2014) en FC Twente (2016-2017). Waldus verblijft momenteel nog in Australië en sluit met ingang van het nieuwe seizoen aan bij PSV.

Bron:NDC

# Oldemarkt krijgt unieke Avondvierdaagse: 'Maak er vooral je eigen feestje van'

8 mei 

Oldemarkt In Oldemarkt is nog een jaar zonder Avondvierdaagse ondenkbaar. Daarom vindt dit jaar een speciale editie van het wandelevenement plaats. Van 8 mei tot 30 juni vindt de zogenaamde Home Edition plaats. Na aanmelding krijgen deelnemers toegang tot de app eRoutes. Via die app ontvangen zij iedere wandeldag routes waaruit ze kunnen kiezen. Een deelnemer kan zelf bepalen wanneer er gelopen wordt, dus in de ochtend, avond en doordeweeks of in het weekend. Doel is wel om de vierdaagse binnen twee weken na de eerste wandeldag te voltooien.

Feestje van maken

De organisatie wil voorkomen dat er in grote groepen gewandeld gaat worden en hamert daarom op de geldende coronamaatregelen. „Maar maak er vooral je eigen feestje van met spelletjes onderweg, iets lekkers in de rugzak en een mooi finish moment bij de voordeur”, aldus de organisatie. „Onderweg verrassen we je in de app met leuke berichten. Zo helpen we je ermee deze Avond4daagse onvergetelijk te maken.”

Aanmelden kan via: avond4daagse.nl/deelnemers/avond4daagse-home-edition . Deelname kost 6,50 euro. Daarvoor krijgen deelnemers toegang tot de app en de mogelijkheid om routes van 2,5, 5 of 10 kilometer automatisch te laten aanmaken. Ook wordt na voltooiing een medaille thuisbezorgd.

Bron:NDC

# Samen fit de zomer in met Run for KiKa Summer Fun

5 mei 

Regio - Ga samen met familie, vrienden en collega's de uitdaging aan van 20 t/m 30 juni tijdens Run for KiKa Summer Fun. Ren gezamenlijk of alleen in totaal 25 km in 10 dagen voor kinderen met kanker. Op dit moment geneest 25% van de kinderen niet: tijd om in actie te komen in de strijd tegen kinderkanker. Run for KiKa Summer Fun is voor iedereen, jij bepaalt op welke manier en met wie je de 25 km rent. Loop bijvoorbeeld samen met je gezin in totaal 25 km of ren individueel op je eigen manier 25 km. Stippel je eigen routes uit, plan wanneer en met wie je gaat lopen en ren met de zon op je toet de zomer tegemoet. 

Jij maakt hét verschil

Sinds de oprichting van KiKa steeg het genezingspercentage van kinderen met kanker met ruim 5%. Concreet betekent dit dat er jaarlijks meer dan 25 kinderen extra genezen. Dat zijn 25 kinderen die weer een toekomst hebben, 25 gezinnen die samen blijven en 25 klaslokalen waar geen lege stoel staat. De harde realiteit is echter dat op dit moment 25% van de kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Daarom is er nog steeds veel geld nodig voor onderzoek naar kinderkanker. Deelnemers aan Run for Kika Summer Fun helpen mee om die laatste 25% genezingskans te realiseren, zodat nog meer kinderen met kanker een toekomst hebben.

Summer Fun met KiKa

Organisator Rick de Haan: "Met Run for KiKa Summer Fun bieden wij een uitdaging voor iedereen om samen in beweging te komen én het verschil te maken voor kinderen met kanker." De manier waarop en met wie je dat doet bepaal je helemaal zelf, maar houd je wel aan de actuele RIVM-richtlijnen.  

Deelname is gratis!
Kom in actie en daag vrienden, familie en collega's uit om samen de uitdaging aan te gaan tijdens Run for KiKa Summer Fun! Schrijf je nu gratis in via www.runforkika.nl en draag bij!

 

# Stoelgym met het Beweegteam Weststellingwerf

8 april

Sinds enige tijd heeft het Beweegteam Weststellingwerf een aantal video's geproduceerd waarbij iedereen, oud en jong,  wordt uitgenodigd om vooral mee te doen. Juist in deze tijd, waarin de meeste mensen minder zijn gaan bewegen, een goede zaak.