# Robin Bakker wint Zomerkampioenschap op drafbaan Victoria Park

24 juli

Wolvega Op de drafbaan Victoria Park in Wolvega was vrijdagmiddag het Zomerkampioenschap in de Golden Challenge serie over 2600 meter. Er kwamen elf dravers aan de start. Robin Bakker won nipt met de achtjarige ruin Declic du Gade (7) in een kilometertijd van 1.14.7. Tweede werd Dries Devolder met Coeur Baroque (8) en derde Jeffrey Mieras met Cocomoko (9).

Bron: NDC 

# SV Steenwijkerwold groeit tegen de stroom in

20 juli

Steenwijkerwold Ledengroei voor een zaterdag- of zondagclub is zeer uitzonderlijk in de regio. De overgang van vv Steenwijk en vv Willemsoord van de zondag naar de zaterdagcompetitie was meer dan een teken aan de wand. De zondagcompetitie zou het in alle opzichten afleggen ten opzichte van de zaterdagcompetitie. Een landelijk beeld. Maar bij sv Steenwijkerwold is dat beeld anders en is er zelfs sprake van groei van het aantal leden. Nu 3 jaar geleden heeft sv Steenwijkerwold nieuwe doelen en keuzes gemaakt hoe het de toekomst tegemoet zou willen treden en die blijken heel goed uit te pakken. De eerste keuze was terug naar de basis: zoeken naar trainers met een clubverleden of uit Steenwijkerwold, Tuk en omstreken komen en dan pas verder kijken. De tweede keuze was terugkeren naar de 3de klasse met zondag 1 (voor vrouwen 1 was die doelstelling al eerder behaald). De derde keuze was het mannen en vrouwen voetbal versneld gelijkwaardig maken.

Tweede club van Steenwijkerland

Dit heeft geresulteerd dat sv Steenwijkerwold in de voetbaljaargang 2021/2022 start met zes senioren herenelftallen en drie senioren dameselftallen en daarnaast twintig jeugdteams en vier 7x7-teams. Het ledenaantal zit rond de 630 en daarmee is sv Steenwijkerwold de 2de club in omvang in Steenwijkerland. Iets waar het bestuur trots op is. Begin augustus worden de kantine en de sporthal aan Oldemarktseweg verfraaid met enorme geveldoeken die de sfeer en het gevoel van de club weergeven in samenwerking met Bijzonder Druk uit Steenwijk. Dit moet voor de eerste wedstrijden klaar zijn.

Bron: NDC 

# Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold moet zich komend weekend bewijzen op het WK Superbike in Assen

20 juli

Steenwijkerwold Voor coureur Jeffrey Buis (19) uit Steenwijkerwold is het raceweek. Komend weekend wordt het WK Superbike evenement gehouden op het TT Circuit Assen. Buis rijdt dan twee races in de WK Supersport 300 klasse. Buis racet dit jaar als regerend wereldkampioen met de nummer 1 in het WK Supersport 300 kampioenschap. Er zijn tot nu toe vier races op twee verschillende circuits verreden. Zowel in Aragon als Misano reed de coureur uit Steenwijkerwold redelijk, maar behaalde hij nog niet het gewenste resultaat.

Geluk

In de hectiek van de WK Supersport 300 klasse, met regelmatig kopgroepen van twintig rijders, moet je in de slotfase ook wat geluk hebben. Buis heeft tot nu toe 23 punten verzameld en staat daarmee op een negende plaats in de wereldkampioenschap.

Daar wil Jeffrey tijdens zijn thuisrace in Assen graag verandering in aanbrengen. Buis: ‘Uiteraard heb ik megaveel zin in dit weekend. Het is mijn thuisrace en er kan weer publiek bij aanwezig zijn. We hebben anderhalve maand geleden een test gehad met de 300 en dat ging heel erg goed. We gaan natuurlijk zoals altijd voor het hoogst haalbare in Assen. Of het maximale nu een overwinning of een podium zal zijn, weet je nooit in de WK Supersport 300 klasse. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om twee goede en mooie races te rijden voor mijn thuispubliek!’

Trainingen

Vanaf komende vrijdag beginnen de trainingen in Assen. Zaterdag is een belangrijke dag met de Superpole kwalificatie, die om 9.45 uur begint, en de eerste race die om 12.45 uur van start gaat. Zondagmiddag om 15.15 uur gaan voor de tweede keer op het TT Circuit Assen de lichten uit voor een WK Supersport 300 race. Publiek is welkom op de tribunes. Hiervoor moet je naast een entreekaart, de Corona CheckApp geactiveerd hebben waarin je een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test in geüpload dient te hebben.

Bron: NDC 

# Gerko Floor zet sterkste tijd neer bij eerste Hoeve aan de Wegloop

20 juli

Appelscha Invictus atleet Gerko Floor is zaterdag eerste geworden tijdens de eerste Hoeve aan de Wegloop in Oude Willem. Hij liep de 7,6 kilometer in 27.06 minuten. Siem Hiemstra, die de 10,7 kilometer liep zette een tijd van 48.08 minuten neer. Rink Post noteerde 59.45 minuten en Lenze Klein 1.00,43 uur. Thea Douma liep de 15 kilometer in 1.23,46 uur. Marloes Kremer en Alienka Huft zijn in voorbereiding voor de marathon in augustus en liepen als training iets meer dan 32 kilometer. Op de halve marathon kwamen ze als derde door in 1.56,56 uur. Op 31 juli is de tweede Hoeve aan den Wegloop. In totaal houdt SV Friesland vier edities deze zomer.

Bron: NDC 

# Vijf voor twaalf voor korfbal in Elsloo

17 juli

Elsloo Bij korfbalclub ODIS is het vijf voor twaalf als het gaat om behoud van korfbal in Elsloo. De korfbalclub wil na de zomervakantie alle zeilen bijzetten om toch jonge jeugdleden aan te trekken en daarmee de korfbalsport op Elzenhagen te behouden. Door ook het wegvallen van kinderen uit de E-groep, de junioren en een aantal senioren is het ledentaal momenteel drastisch gereduceerd. Langzaam maar zeker wordt de terugloop merkbaar bij de korfbalvereniging die dit jaar tachtig jaar bestaat. Omdat ook andere verenigingen in de regio hetzelfde probleem kenden, resulteerde dat in de voorgaande jaren al in een samenwerkingsverband met de korfbalclubs in Oosterwolde, Donkerbroek en Haule. Op die manier speelden enkele junioren al een paar jaar in die combinatie en vormden de overgebleven senioren, aangevuld met een aantal spelers uit Oosterwolde, een combinatie die als vijfde team in Elsloo speelde. Ook werd in gezamenlijkheid besloten dat de jeugd (D, E en F’jes) in eigen dorp zouden blijven spelen. Zo was er een aantal jaren een enthousiaste kleine groep E’s op sportpark Elzenhagen actief. Door het bedanken van een aantal E’s kon er spijtig genoeg geen groep gevormd worden en werd besloten de groep op te heffen. Toch willen de korfbalenthousiastelingen met het bestuur nog een keer de schouders er onder zetten om de kinderen uit groep 3 en 4 aan zich te binden en daarmee het korfbal in het dorp te behouden. Om onderaan te beginnen wordt er bij voldoende aanmelding van belangstellende jeugd dan een welpengroep, waarin het spel en samen spelen centraal staat, gevormd. Vanuit de korfbalclub worden gedurende de vakantieperiode aan de jeugd die zich aanmeldt, een korf uitgeleend om alvast te oefenen. Onbewust wellicht, maar toch, een aanzet om te gaan korfballen, werd onlangs op het schoolplein van de K.J.Dijkstraschool een vaste korfbalpaal met vier kleurrijke korven op verschillende hoogten geplaatst. Zo kunnen de kinderen op het nieuw ingerichte schoolplein alvast ook gaan oefenen. Na de zomervakantie wordt, bij voldoende deelname, op 25 augustus gestart.

Bron: NDC 

# Dion Tesselaar wint op Victoria Park de Grote Prijs van Nederland

17 juli

Wolvega Op de drafbaan Victoria Park in Wolvega werd vrijdagmiddag de ‘Grote Prijs van Nederland’ verreden. Deze prijs die op verschillende drafbanen in Nederland werd gehouden dateert voor zover bekend uit 1943. Voor deze prijs was 13.200 euro beschikbaar gesteld, waarvan 6000 euro voor de eigenaar van de winnende draver. Er kwamen acht topdravers aan de start voor deze rit over 2100 meter. Winnaar van de Grote Prijs van Nederland werd Dion Tesselaar met de zesjarige hengst Officer Stephen (3) in een kilometertijd van 1.13.0. Hij lag de hele rit aan kop van het veld. Eigenaar van deze draver is Carpe Diem Stables. Tweede werd Jaap van Rijn met Hindy Heikant (1) en derde Michael Nimscyk met Norton Commander (5).

Bron: NDC 

# Jeugd vermaakt zich met alle soorten voetbal

15 juli

Wolvega Honderdzestig jeugdige voetballers vermaken zich deze week tijdens de Voetbalweek op de velden van FC Wolvega. De aftrap van het nieuwe voetbalevenement voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar uit de hele omgeving was maandag. Ze doen boardingvoetbal, kooivoetbal, skillgames, bubbelvoetbal, honkvoetbal, schieten penalty’s. ‘Het is een groot succes’, aldus Frank van der Werf van de organisatie. ‘Kinderen staan ‘s ochtends te trappelen om naar ons toe te komen. Ook de ouders zijn ons dankbaar, die hebben ‘s avonds geen kind meer aan ze’, lacht Van der Werf’. Vrijdag wordt er afgesloten met een grote finale waarbij er onder andere tegen de bekende voetballer Glenn Helder wordt gespeeld. Ook is er die dag een wedstrijd voor het goede doel tussen de begeleiders en een team van ex-profvoetballers en Youtubers. Zo zijn acteur/presentator Buddy Vedder en dj Johnny 500 van de partij. De verscherpte coronaregels zitten de organisatie niet in de weg. ‘Alles kan precies zo doorgaan’, legt Frank van der Werf uit. Alle volwassenen moeten zitten en de kinderen mogen als publiek langs de boarding staan’.

Bron: NDC 

# Robin Bakker en Dorthez Prestance winnen race van de lange adem

9 juli

Wolvega De eerste rit op drafbaan Victoria Park Wolvega, een Golden Challenge rit voor Franse paarden, was vrijdagmorgen voor dravers van de lange adem. De paarden moesten 3100 meter draven. Het veld bleef lang redelijk dicht bij elkaar. Uiteindelijk won Robin Bakker met Dorthez Prestance (7) in een kilometertijd van 1.16.0. Tweede werd Jeffry Mieras met Cocomoko (6) en derde Rick Ebbinge met Confidential Bond (8).

Bron: NDC 

 

# Amazones plaatsen zich voor Hippiade; Ilse Hoekstra, Marianne Wortel en Lieke Ydema winnen Friese titel

5 juli

Nijetrijne De 9-jarige Ilse Hoekstra uit Oldetrijne, lid van de Stuyvesantruiters, is in Harich Fries kampioen springen geworden in de klasse B cat. B. Ook voor clubgenote Marianne Wortel was er succes. De Scheeneruiters hadden tevens reden tot lachen.

Marianne Wortel verscheen met haar paard Golden aan de start in de klasse L; een grote rubriek met 55 deelnemers. Golden sprong met Marianne alle drie de rondes foutloos en in de snelste tijd, wat hen de Friese titel en een ticket voor het NK in Ermelo opleverde. De aanloop naar de kampioenschappen verliep alles behalve vlekkeloos, maar Golden piekte op het juiste moment: ‘Het is ongelofelijk dat na alle blessures en problemen die we hebben gehad we toch Fries kampioen zijn geworden. Iets waarvan ik altijd dacht dat het nooit zou lukken. Een droom die werkelijkheid is geworden. En wat ben ik trost op Golden,’ aldus Marianne. 

Ilse & Doux

Ilse Hoekstra startte haar Doux in de klasse B categorie B. Met 87 punten voor stijl reed de combinatie de hoogste score en naar de titel Fries Kampioen. De combinatie mag Friesland vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse kampioenschappen in augustus. Ilse treedt hier mee in de voetsporen van haar zus Femke, die ook al meerdere malen de Friese titel in het springen op haar naam zette.

Meer goede prestaties

Ook diverse andere leden van PSV de Caprilli boekte mooie resultaten te boeken in Harich. Marianne Robben reed met haar paard Bauke R.V. naar de twee prijs in de B dressuur door een score van 64,833% neer te zetten. Sandra de Groot behaalde met haar paard Freya in de M2 met een gemiddelde van 62,87% de vierde prijs. Silke Baas reed met haar pony Black Angel in de B dressuur categorie A/B vlak achter de nummer een naar een tweede plaats met 62,83%. Rebecca Hoffmann en Mr. Lex verdienden ook de tweede plaats in de B categorie C met 63%. Zus Marit Hoffmann kwam met Reduster Matcho tot 64,417%, goed voor een zesde prijs in de B categorie D.

Scheeneruiters

Anouk en Lieke Ydema van de Scheeneruiters gaan met hun pony’s ook naar het NK in Ermelo. Lieke werd op de Friese kampioenschappen met haar pony Noir de Civry reservekampioen in het M-springen cat. D/E. Ook werd ze kampioen in de M2 dressuur (68,83%). Zo verdiende ze twee startbewijzen voor het NK. Haar zus Anouk won een derde prijs in de B dressuur cat. D/E (69,41) met haar pony Heidehof’s Santa Rosa (gefokt door Tjebbe Koopman uit Wolvega). Ook Anouk mag naar het NK.

Bron: NDC 

# Stoelgym met het Beweegteam Weststellingwerf

8 april

Sinds enige tijd heeft het Beweegteam Weststellingwerf een aantal video's geproduceerd waarbij iedereen, oud en jong,  wordt uitgenodigd om vooral mee te doen. Juist in deze tijd, waarin de meeste mensen minder zijn gaan bewegen, een goede zaak.