Gemist

Radio van Verre

Een langlopend programma op Radio Centraal. In 2014 vierde Fred Hoekstra zijn 1000e uitzending van Radio van Verre. Een programma dat zich typeert door een eigen stijl. Iedere week stipt Fred een andere muziekstijl aan en laat een stukje poëzie van eigen hand horen. Zo nu en dan komen er artiesten langs die live hun repertoire ten gehore brengen, maar ook de technicus van dit programma zingt zo nu en dan LIVE een nummer in de uitzending. Met Fred Hoekstra alias Ferry Dutch en technicus Tjebbe Boersma

Het programma Radio van Verre, wekelijks te beluisteren op Radio Weststellingwerf Centraal, is blijvend terug te beluisteren via Mixcloud.com.

   Radio van Verre

40 jaar Radio Centraal!

Zaterdag 27 februari 2021 vierde Radio Weststellingwerf Centraal haar 40 jarig bestaan! Nou ja, van vieren kwam niet zo veel terecht helaas, dit vanwege de bij iedereen bekende redenen. Wel was er deze zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur een uitzending van maar liefst 4 uur, live gepresenteerd door Evert de Jong, met als gasten drie heren van het allereerste uur, te weten: Lourens Looijenga, Sjoerd Looijenga en Jan de Vries. Daarnaast was uiteraard ook de huidige voorzitter, Jan Koopman, aanwezig. De techniek tijdens deze marathonuitzending was in handen van Eddy Otten en Jacob Boersma.

Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je deze uitzending gemist hebben, dan kun je hem hieronder alsnog (of weer) beluisteren.

Op de foto v.l.n.r. de drie heren van het eerste uur: Lourens Looijenga, Sjoerd Looijenga en Jan de Vries samen met Jan Koopman en Evert de Jong in de studio van Radio Weststellingwerf Centraal.
40 jaar RWC 1e uur

Omrop Fryslân op bezoek tijdens de jubileumuitzending van Radio Weststellingwerf Centraal op 27 februari 2021.
(De uitzending van Hea! was op 11 maart)