Organisatie

Radio Weststellingwerf Centraal is de omroep voor de Gemeente Weststellingwerf. Als lokale omroep verbinden we de inwoners van Zuidoost-Friesland met elkaar door lokaal relevante content aan te bieden die past bij de richtlijnen van de NLPO voor een lokaal toereikend media-aanbod (LTMA).

De komende jaren wil Radio Weststellingwerf Centraal werken aan een sterke positie voor de lokale journalistiek in ons uitzendgebied. We zijn op dit moment intensief aan het samenwerkingen met RTV SLOS uit Steenwijkerland en Omroep Odrie uit Ooststellingwerf. We hopen in de toekomst per gemeente een journalist in te zetten in die bouwt aan een groot netwerk en bovenop het nieuws zit. Door de journalist samen te laten werken met gedreven vrijwilligers bevorden we bovendien de talentontwikkeling in de regio.

Het bestuur van Radio Centraal bestaat uit 8 onbezoldigde leden:

  • Jan Koopman (voorzitter)
  • Jacob Boersma (secretaris)
  • Jan Ophof (penningmeester)
  • Eddy Otten
  • Evert de Jong
  • Inge Otten
  • Jan Menger
  • Seppie Bouius

Het bestuur van Radio Weststellingwerf Centraal is bereikbaar op bestuur[at]radiocentraal.com.

Op de foto v.l.n.r. de drie heren van het eerste uur: Lourens Looijenga, Sjoerd Looijenga en Jan de Vries samen met Jan Koopman en Evert de Jong in de studio van Radio Weststellingwerf Centraal.

Het PBO van Radio Centraal bestaat uit:

Op dit moment leggen we de laatste hand aan de vorming van het PBO. Binnenkort wordt dat hier gepubliceerd.

Missie:

Wij zijn dé omroep voor Weststellingwerf. Onze diverse media-kanalen (radio, tv, website en social media) zijn gericht op het verstrekken van lokaal nieuws, cultuur en educatie. Onze betrokkenheid bij alles wat er zich in de omgeving afspeelt is groot en ons aanbod is toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Wij blijven innoveren op het gebied van programmering en techniek om zo garant te staan voor stabiliteit en kwaliteit.

Visie:

Radio Weststellingwerf Centraal is hét belangrijkste mediaportaal de Gemeente Weststellingwerf en ver daarbuiten. Met een hybride organisatie van journalisten en gedreven vrijwilligers voelen wij een nauwe verbondenheid met de inwoners van de gemeenten Weststellingwerf. Iedere inwoner weet ons te vinden en we zijn boeiend, inspirerend en informerend voor een ieder. Onze journalisten gaan actief de dorpen en wijken in op zoek naar het laatste nieuws, bij evenementen laten we ons gezicht zien.

Beloningen:

De stichting Radio Weststellingwerf Centraal draait in zijn geheel op vrijwilligers. Er worden geen (financiële-) beloningen uitgekeerd aan medewerkers, bestuursleden of andere mensen betrokken binnen de omroep.