Oudheidkamer Weststellingwerf

De Oudheidkamer is gevestigd in de voormalige ambtswoning van diverse burgemeesters van de gemeente Weststellingwerf. Het gebouw kan beslist markant worden genoemd; het dateert uit het jaar 1925.

Wij stellen het bijzonder op prijs als u bij ons eens “een duik in het verleden” wilt nemen. Een kleine greep uit wat u daarbij zoal tegen kunt komen:

  • Een kruidenierswinkel uit de “goede oude tijd”.
  • Diverse vitrines met allerlei oude spullen. Denk hierbij o.a. aan
    traditionele mode, gebruiksvoorwerpen, gereedschappen enz.
  • Schilderijen en foto’s met afbeeldingen van vergane glorie.
  • Er is een klaslokaal uit de tijd die menigeen zich nog kan herinneren. Neemt u eens plaats in zo’n oude schoolbank en u waant zich weer in uw kindertijd.
  • Of neem nu de woonkamer, met bedstee en compleet ingericht volgens de traditie van 1920.
  • Ook is er een vertrek waarin men een indruk kan krijgen over verschillende oude ambachten.
  • Tevens zijn hier op schaal nagebouwde houten voertuigen te bewonderen.
  • Regelmatig ontvangen wij , al dan niet in bruikleen, nieuwe items. Graag ontvangen wij items die een relatie hebben met de geschiedenis van de Stellingwerven en nog in redelijke staat zijn. Wij stellen het zeer op prijs. zeer op prijs, maar wij nieuwe items of op bruikleen gestelde items die geschonken aan de Oudheidkamer Weststellingwerf.

Geef uw ogen goed de kost in het gehele gebouw, u zult steeds weer iets nieuws h… ouds ontdekken. En als u het leuk vindt, ga dan eens herinneringen ophalen in de vele documentatiemappen die tot uw beschikking staan. U vindt er foto’s in van alle dorpen in de gemeente Weststellingwerf. Maar ook heel veel schoolfoto’s.
Misschien kent de personen die op die schoolfoto’s van vroeger staan, geef die door aan de receptie. U doet er ons en toekomstige bezoekers een groot plezier mee!

Meer info
https://oudheidkamer-weststellingwerf.nl

Oudheidkamer Weststellingwerf

Hoofdstraat Oost 52
8471 JM  WOLVEGA
Tel.: +31 (0) 561 615 700

Dit vind je misschien ook leuk...