Wandelroute het Laagveen natuurpark de Rottige Meente.

Ontdek de zwarte stern, de bloeiende moerasplanten of de schoonheid van winterse vorst en sneeuw tijdens deze stevige wandeling over het boswachterspad door de Rottige Meente. Het kan er drassig zijn, dus stevige waterdichte schoenen zijn aan te raden.

Het startpunt van dit boswachterspad is de parkeerplaats aan de Pieter Stuyvesantweg in Nijetrijne. Volg vanaf de parkeerplaats de rode pijlen om de wandeling van 16,6 kilometer te maken. Vergeet niet om voor een dag aan eten en drinken mee te nemen. Je kunt van deze route ook het gpx-bestand downloaden.

De route gaat over onverhard terrein als schelpenpad, grasland en ribben. Op verschillende plekken in het gebied staan informatiepanelen en bankjes. De hond mag mee, mits aangelijnd.

De Rottige Meente is een vogelrijk gebied. In de omgeving zijn vogels als de valk en uil te zien. Naast de purperreiger zijn ook de zilveren en blauwe reiger bij het water te vinden, evenals eenden, ganzen en zwanen. 

Rond het krabbenscheer in het water is de groene glazenmaker te vinden. Krabbenscheer is een karakteristieke waterplant die alleen in schoon water groeit. De plant groeit in een paar jaar tijd uit tot een stevige drijvende vegetatiemat waar je op kunt lopen. 

Dit vind je misschien ook leuk...