Lendevallei

Een gevarieerd moerasgebied in het beekdallandschap van de Lende en een oase van rust, waar bijzondere moerasvogels een plekje vinden: dat is de Lendevallei aan de rand van Wolvega waar we stiekm heel trots op zijn.

Ook kent het 860 ha grote natuurgebied veel waardevolle water- en moerasplanten, insecten en de otter. De vogelkijkhut in de Catspoolder, en de twee monumenten (de poldermolen de Gooyer en de oude houten Veensluis) horen tot het bezit van It Fryske Gea. Kijk voor meer informatie over het gebied op de site van It Fryske Gea 

Wandelen door de Lendevallei

De wandelroute door de Lindevallei is ongeveer 15 km. De start is bij Hotel Van der Valk in Wolvega. Het eerste deel van de route loopt door een moerasgebied, bekend om de vele vogelsoorten en bijzondere planten. Het kan daar drassig zijn, vooral in perioden van veel regen. Je wandelt verder afwisselend door ongerepte natuur, over fietspaden en rustige landwegen. Het ene moment kom je door kleinschalig landschap, het volgende geniet u van mooie vergezichten. Al met al een wandeling die zeer de moeite waard is.

Fietsen langs de Lendevallei

Fietsen is hier lange tijd een uitdaging geweest: je moest ervan houden om een hobbeltje te nemen want het fietspad was geen strakgeplaveide weg en elkaar passeren op de bruggetjes was geen optie. Daarom hebben we dit ook altijd een beetje geheim gehouden. Want het moet hier natuurlijk niet te druk worden en wanneer je de Lendevallei eens in bent geweest, is de kans groot dat je vaker terugkomt.

Fietsroutes Wolvega

Er zijn verschillende fietsroutes te vinden langs de Lindevallei. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de site van fietsknoop. De routes gaan over kleine weggetjes, takt soms even verleidelijk af, dwars door het vergraven veenmoeras. Onderweg fiets je langs veel water. Variërend van smalle watergangen tot uitgestrekte plassen. Er is een deel waarbij je op een smal pad langs kleine ietwat afgelegen huisjes fietst. Je bent dan in de nabijheid van het natuurgebied De Rottige Meente. Je passeert ook diverse sluisjes. In de zomermaanden is het prachtig om te kijken naar alle passerende bootjes. 

Vinkegavaartweg 2
8474 EB Oldeholtpade

Dit vind je misschien ook leuk...