Zwembad De Steense krijgt renovatie  

Zwembad De Steense sluit dit seizoen haar deuren op maandag 27 juni 2022. Zoals gebruikelijk is het zwembad in de maanden juli en augustus gesloten. In de laatste week van juni start gemeente Weststellingwerf met het renoveren van overdekt zwembad De Steense. Vanwege deze renovatie is het zwembad dicht van maandag 27 juni 2022 tot en met zondag 30 oktober 2022. Op maandag 31 oktober gaat het zwembad weer open.

Wat gaat er veranderen?

Zwembad De Steense is verouderd en toe aan vernieuwing. Al het tegelwerk wordt vervangen en de indeling van de kleedkamers wordt aangepast. Om het zwembad beter te isoleren, vervangen we het glas in de zwemzaal door tripleglas. Daarnaast verbeteren we de toegankelijkheid. Met onder andere bredere deuren maken we het makkelijker voor bezoekers om zich te verplaatsen rondom het zwembad. Het zwembad krijgt een nieuwe, frisse uitstraling.

Alternatief voor zwemlessen

Gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat alle kinderen gewoon zwemles kunnen blijven volgen. Daarom bieden we alle zwemlesgroepen een alternatief aan. Alle ouders/verzorgers ontvangen hier persoonlijk meer informatie hierover.

Zwemactiviteiten gaan niet door

De zwemactiviteiten AquaVaria, FiftyFit, Triatlonzwemmen, Zeemeermin zwemmen, recreatief zwemmen, zwangerschapszwemmen en discozwemmen komen allemaal te vervallen. We hopen dat alle zwemactiviteiten op 31 oktober weer kunnen starten.

Waar kunnen inwoners zwemmen?

Tot en met vrijdag 9 september is openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde geopend.

Ook kan men altijd zwemmen in een ander zwembad in de buurt. Banenzwemmers kunnen onder andere terecht in Sportstad Heerenveenzwembad De Waterwyck in Steenwijk of zwembad De Boekhorst in Oosterwolde.

Dit vind je misschien ook leuk...