Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp op kandidatenlijst BBB

Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp staat op de landelijke kandidatenlijst van de BoerBurgerBeweging (BBB). Vandaag publiceert de BBB haar voorlopige kandidatenlijst. Het bestuur van de BBB heeft Mariska Rikkers op nummer 10 van de voorlopige kieslijst gezet. Op 23 september stemmen de leden van BBB over de kieslijst. Dan zal het duidelijk zijn of Mariska Rikkers haar plek in Weststellingwerf inruilt voor de landelijke politiek. Mariska Rikkers is nu nog wethouder in de gemeente Weststellingwerf namens Weststellingwerfs Belang. Hier heeft zij onder andere Verkeer en Vervoer, Onderwijs, Jeugd en Statushouders in haar portefeuille. 

Burgemeester André van de Nadort: “Ik ben verrast. De overstap van Mariska voelt enorm dubbel. Aan de ene kant zijn we er trots op dat iemand uit onze gelederen wordt voorgedragen. Aan de andere kant zullen we Mariska als collega en lid van ons college missen.” 

Mariska Rikkers is vereerd door het in haar gestelde vertrouwen. De komende tijd gaat ze met de fractie van Weststellingwerfs Belang kijken wie haar gaat opvolgen en wanneer. Zodra er meer bekend is volgt hierover meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...