Wethouder Hanneke Zonderland opent nieuwe locatie 10 jarige Juf Ooievaar

Wethouder Hanneke Zonderland heeft zaterdagmiddag de nieuwe locatie van verloskundigenpraktijk Juf Ooievaar aan het Griffioenpark in Wolvega geopend. Dit deed ze met het doorknippen van een roze lintje dat symbool stond voor een navelstreng. De opening van deze nieuwe locatie stelt Juf Ooievaar in staat om nog meer aanstaande ouders te verwelkomen en hen de persoonlijke zorg en toewijding te bieden waar ze om bekend staat. Kers op de taart: de feestelijke opening valt samen met het tienjarig jubileum van de verloskundigenpraktijk.

De praktijk bestaat inmiddels uit een team van zes ervaren verloskundigen. Toen Ananda Krul en Lotte van den Akker in 2013 met de praktijk startten, mochten ze tien Juf Ooievaar baby’s verwelkomen. Inmiddels zijn er jaarlijks tweehonderdvijftig Juf Ooievaar baby’s.

“We zijn ongelooflijk dankbaar voor het vertrouwen dat onze cliënten  in ons hebben gesteld gedurende deze tien jaar. We kijken uit naar de komende jaren waarin de zorg rondom de zwangerschap voorop blijft staan, maar met ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.”

Anticonceptie en Echocentrum

De diensten van de praktijk zijn door de jaren heen uitgebreid. Naast zorg rondom de zwangerschap, kun je ook voor anticonceptie bij Juf Ooievaar terecht. Vanaf maart 2024 start Juf Ooievaar met een echocentrum. Zwangeren kunnen dan in hun eigen praktijk terecht voor de 13- en 20 weken echo’s.

Deelnemer Kansrijke Start

Juf Ooievaar is ook deelnemer van het actieprogramma Kansrijke Start, waar ook de gemeente Weststellingwerf bij aangesloten is. Kansrijke Start is een landelijk actieprogramma waarin gemeenten en het Rijk met medewerkers van wijkteams, welzijnswerk, volwassen-ggz, geboorte- en jeugdgezondheidszorg samenwerken aan een kansrijke start voor zoveel mogelijk kinderen.

Dit vind je misschien ook leuk...