Weststellingwerf vangt 30 vluchtelingen op bij sportcomplex De Steense. ‘Het is hartverwarmend om te zien hoeveel inwoners hen willen helpen’

De stroom van vluchtelingen uit Oekraïne neemt toe. Weststellingwerf biedt vanaf vrijdag 18 maart noodopvang aan ongeveer 30 vluchtelingen bij sportcomplex De Steense in Wolvega.

Er worden daarvoor 15 caravans op het voorterrein van De Steense geplaatst.‘ ‘Vanuit de landelijke overheid hebben we de opdracht om samen met de Veiligheidsregio Fryslân te zorgen voor totaal 2000 opvangplekken in de provincie Friesland. Ik ben blij dat wij daar als gemeente een bijdrage aan kunnen leveren’’, vertelt burgemeester André van de Nadort.

Caravans

De gemeente heeft op zeer korte termijn opvangplekken met goede voorzieningen nodig. Die zijn er niet in Weststellingwerf. Daarom zet de gemeente caravans bij De Steense neer. Hier zijn goede faciliteiten en voorzieningen. In sportcomplex De Steense zijn toiletten en douches beschikbaar en is er ruimte voor catering/eten en ontmoeting. Daarnaast zijn scholen en het centrum dichtbij.

Afhankelijk van het verloop van de oorlog in Oekraïne staan de caravans tot en met september bij De Steense. Indien nodig kan deze periode verlengd worden, maar er komen op deze locatie geen caravans meer bij. Zolang het aantal vluchtelingen blijft groeien, verwacht de gemeente ook meer vluchtelingen in Weststellingwerf. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om meer vluchtelingen in Weststellingwerf van een goede (nood)opvangplek te voorzien.

Hulp aanbieden

Burgemeester Van de Nadort roept inwoners op om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen zich welkom voelen: ‘‘De mensen uit Oekraïne zitten in een onvoorstelbaar moeilijke periode. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel inwoners uit Weststellingwerf hen willen helpen. Help ze met waar behoefte aan is. Maar geef ze ook de rust en ruimte om te verwerken wat ze de afgelopen weken hebben meegemaakt.’

Inwoners die hulp willen bieden kunnen zich aanmelden via www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl. Het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf neemt daarna contact op over de mogelijkheden.

Bron: Stellingwerf.nl

Dit vind je misschien ook leuk...