Werkzaamheden Lycklamaweg in Wolvega van start

Om de verkeersveiligheid op de Lycklamaweg in Wolvega op korte termijn te verbeteren, worden er tijdelijke maatregelen genomen. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

De belijning van de fietsstroken op de Lycklamaweg wordt morgen (woensdag 8 mei) aangebracht. Dit gebeurt tussen de rotonde bij Van der Valk en de ovonde aan de westzijde van het spoor. Er wordt telkens aan één zijde van de weg gewerkt. Hierdoor kan het verkeer er gewoon langs en hoeft de weg niet afgesloten te worden.

Daarnaast worden er drie verkeersdrempels geplaatst. Een van deze drempels wordt voorzien van een zebrapad. De werkzaamheden vinden plaats op maandag 13 mei, dinsdag 14 mei en woensdag 15 mei. Op elke dag wordt één verkeersdrempel geplaatst.

Tijdens het aanbrengen van de verkeersdrempels is gedurende de hele dag één wegvak geheel afgesloten voor al het verkeer. Het doorgaande verkeer op de Lycklamaweg wordt omgeleid via Om den Noort. Bewoners en bestemmingsverkeer kunnen tijdens de werkzaamheden omrijden via omliggende wegen zoals de Grote Vuurvlinder, Deken Vaasstraat of Eikenlaan.

De gemeente hoopt nu en in de toekomst dat het verkeer vanaf de Stellingenweg en Spoorlaan zoveel mogelijk de rondweg Om den Noort neemt, bovendien kan daar altijd via de onderdoorgang worden doorgereden en de spoorwegovergang Lycklamaweg van tot overlast zorgt.
FOTO’S: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.