Werkzaamheden herinrichting De Blesse 23 januari van start

Op maandag 23 januari start de herinrichting van De Blesse. Roelofs Infra en Milieu voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Weststellingwerf. Om overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt de herinrichting uitgevoerd in 7 fasen. 

Wegafsluiting

Van 23 januari tot halverwege maart wordt er gewerkt aan de Steenwijkerweg tussen de bebouwde kom bebording (Wolvega zijde) en het kruispunt met de Spoorlaan (fase 1). Tijdens de werkzaamheden is dit deel van de weg afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

Het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid over de A32 tussen Wolvega en Steenwijk om de dorpen te ontlasten. Voor het landbouw- en bestemmingsverkeer zijn er lokale omleidingsroutes ingesteld. Lokaal verkeer kan via de Kontermansbrug (Vinkegavaartweg De Hoeve) en de brug in de Burg. Van der Veenweg bij Ossenzijl naar Wolvega. 

Tijdelijke openstelling Nijksweg voor lokale personenauto’s 

Vanuit zorginstanties en de dorpen De Blesse en Blesdijke kwam de wens om de Nijksweg voor lokaal verkeer open te stellen. De gemeente heeft daarom besloten de Nijksweg tijdelijk en als proef open te stellen voor personenauto’s. Er zijn wel regels voor het gebruik van de Nijksweg: 

  • De openstelling geldt alleen voor personenauto’s (let op: het bruggetje bij de paal is smal en heeft een breedtebeperking van 1.80!)
  • gebruik de Nijksweg alleen als het niet anders kan
  • denk aan de schoolgaande kinderen en fietsers! 
  • houd je aan de toegestane snelheid (60 km/h)

Omdat we de Nijksweg veilig willen houden, volgen we we het gebruik van de weg. Als de Nijksweg te druk wordt, er onveilige situaties ontstaan, of de bermen kapot worden gereden, dan moet de gemeente de weg weer afsluiten.

Het openbaar vervoer rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Meer informatie daarover hangt binnenkort bij de bushaltes en is te vinden op www.arriva.nl of www.connexxion.nl

Meer informatie

Meer informatie over de herinrichting is te vinden op de projectpagina van de gemeente of de website van de aannemer.

Fasen herinrichting De Blesse

Omleidingsroute per fase 

Dit vind je misschien ook leuk...