Werkzaamheden centrum Wolvega na de kerstvakantie weer verder

De eerste werkzaamheden aan de kabels en leidingen in het centrum in Wolvega zitten erop. Deze werkzaamheden vinden plaats als voorbereiding op de herinrichting. Na de kerstvakantie gaat de aannemer BAAS B.V. weer verder met de werkzaamheden. Het centrum is in de tussentijd weer toegankelijk voor alle verkeer. 

Aannemer BAAS B.V. vervangt in opdracht van de nutsbedrijven de kabels en leidingen. De werkzaamheden vanaf de Blomslaan tot aan de Varkensmarkt zitten er inmiddels op. Tot aan de kerstperiode wordt er gewerkt rondom het Griffioenpark. Na de kerstvakantie, op maandag 8 januari, start de aannemer de werkzaamheden weer op in de Hoofdstraat Oost.

Vanaf 18 december is het centrum weer toegankelijk voor alle verkeer. De werkzaamheden vormen geen belemmering voor de bereikbaarheid van het centrum van Wolvega. Voetgangers, fietsers en autoverkeer zijn de kerstvakantie welkom in de winkelstraat. Na de kerstvakantie gaat de weg weer dicht voor autoverkeer. Bevoorradingsverkeer kan wel door de winkelstraat rijden.

De werkzaamheden aan de kabels en leidingen zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting. De winkelstraat in Wolvega wordt volledig vernieuwd. De paardensport, waar Wolvega om bekend staat, komt terug in de nieuwe inrichting. Zo komen er hoefijzers en sporen van een sulky (kar met twee wielen achter het paard) in de bestrating. In de winkelstraat komen nieuwe bankjes en meer planten en bomen. Deze werkzaamheden starten in 2024.

Meer informatie over de herinrichting vind je op de website van de gemeente.

Dit vind je misschien ook leuk...