Welkom in Weldadig Willemsoord

Dit jaar voor de laatste keer heeft de cie. Welkom in Weldadig Willemsoord een programma samengesteld om u allen naar het mooie dorpje in de kop van Overijssel , met de koloniale achtergrond, te lokken. Twee dagen waarin u meer kunt  horen en zien over het ontstaan en het waarom van Kolonie III.  Met natuurlijk een aantrekkelijk programma er omheen. WELKOM OP 13 EN 20 JULI.

PROGRAMMA:
13 JULI van 10.00-16.30
Locatie kerk, Steenwijkerweg: Expositie van Harm Visserman. Thema: kerkinterieurs en meer. Harm komt uit Oldemarkt en exposeert zijn schilderijen regelmatig.

Jan ten Klooster is aanwezig met dit keer nog meer boeken over de Maatschappij van Weldadigheid, Kolonie III en de wijde regio.

Oude doop en trouwboeken van de kerkelijke gemeente Willemsoord liggen ter inzage. Normaal in opslag bij de gemeente Steenwijkerland. Nu te zien in de kerk.

Locatie MFC et Kloniehuus Paasloregel 3b: Expositie van poesiealbum tot J.C.Bloem. Diverse mensen uit Willemsoord, maar ook anderen hebben hun poëziealbum ingeleverd om te laten bekijken. Een boekje vol herkenning.
Daarnaast exposeert de Stichting J.C.Bloem gedichten en achtergrond materiaal van deze beroemde dichter, die samen met Clara Eggink in Paasloo begraven ligt.
Veel gedichten van heel zwaar tot zeer luchtig. Ook hebben we een oud gedicht gevonden uit 1874. De landbouwkolonie ”Maatschappij van Weldadigheid”. Voor ieder wat wils.

Oude klassenfoto’s en andere: net als vorig jaar liggen ze er om bekeken te worden, maar ook om namen aan te vullen van personen op de foto’s.
Film van Bert Kuiper wordt weer gedraaid.
In de hal worden prachtige foto’s door de fotoclub Kolonieklik geëxposeerd.

VERDER kan er  meegereden worden met een paardenkoets en met de EKE. Op de laatste elektrische kar gaat een gids mee die vertelt over de geschiedenis en omgeving waar jullie op dat moment rijden. Start paard en koets bij het MFC, Paasloregel 3b.

20 JULI van 10.00-16.30
Programma als 13 juli met extra’s
Locatie voor de kerk: Weldadige streekmarkt en kleedjesmarkt voor schoolkinderen (laatste tot 13.00u).
Er staan weer diverse marktkramen met brocante, ijsjes, eten en drinken en noem maar op wat je zou kunnen verwachten op een dergelijke markt. Mooi kleinschalig en daardoor ook altijd heel gezellig.

Locatie land naast de kerk: Nieuw dit jaar: Historisch Willemsoord op wielen.  Laat je verbazen wat er allemaal in schuren in Willemsoord e.o.te vinden is aan oldtimer brommers, motoren, tractoren en auto’s. Er zijn al een mooi aantal aanmeldingen. Komt het zien en horen.

Mocht je nog aan één van bovenstaande evenementjes mee willen doen, kijk op de website van  weldadigwillemsoord.nl. Daar staat info en hoe je je kunt aanmelden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.