Wat hebben Provinciale Staten Stellingwervers te bieden? Zaterdag 11 maart is er een verkiezingsdebat in Wolvega

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart is zaterdag 11 maart in de raadszaal van het gemeentehuis in Wolvega een verkiezingsdebat. 

Het debat is van 12.00 tot 14.00 uur en wordt georganiseerd door de samenwerkende lokale omroepen Odrie en Radio Centraal. Veertien Friese politieke partijen gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van de provincie en de Stellingwerven. CDA, VVD, D66, PvdA, GrienLinks, JA21, ChristenUnie, SP Fryslân, Partij voor de Dieren, Provinciaal Belang Friesland, AWP, OoststellingwerfsBelang, FNP en BoerBurgerBeweging doen mee aan het debat. FVD reageerde niet op de uitnodiging en de PVV vindt discussies met andere partijen ‘niet interessant.’

Naast de lijsttrekkers hebben vertegenwoordigers van de partijen die vertegenwoordigd zijn in de raad van Oost- en Weststellingwerf aangekondigd deel te nemen aan de discussies. Het belangrijkste thema van het verkiezingsdebat is ‘Wat hebben Provinciale Staten de Stellingwervers te bieden?’ Er wordt verder onder meer gedebatteerd over de agrarische sector, de zorg, immigratie en toerisme en recreatie.

De zaal is voor het publiek geopend. Belangstellenden kunnen vragen stellen over de onderwerpen die voorbij komen. Het debat wordt door zowel Odrie als Radio Centraal uitgezonden. Vier jaar geleden werd in Oosterwolde een vergelijkbaar debat georganiseerd door Odrie.

Dit vind je misschien ook leuk...