Vogelwacht Wolvega bestaat 75 jaar en ontvangt bijzonder cadeau

Foto: v.l.n.r. Jeroen Hofstee, Trienke Elshof, Bauke van der Valk, Piet Klijnstra en Joke Smink (Foto: Lenus van der Broek)

Vogelwacht Wolvega e.o. bestaat dit jaar 75 jaar en ontvangt een bijzonder cadeau. Trienke Elshof reikte namens de Rabobank Heerenveen- Zuidoost Friesland aan het bestuur twee cheques uit. Een cheque van 3000 euro van de Coöperatiefonds van de Rabobank en 445,92 euro van Rabo Clubsupport. Het bestuur wil een drone met warmtecamera aanschaffen waardoor meer nestlocaties van de weidevogels kunnen worden gevonden. Dit heeft een voordeel om de vogels niet te storen en een betere registratie. 

Op 9 oktober was er in Zalencentrum De Rank voor de leden een speciale filmavond over de grutto. De grutto is de hoofdrolspeler in de film van Ruben Smit. De crew volgde de grutto op zijn reis van Senegal via verschillende landen nar Nederland en Estland. De grutto is ‘de vogel des Vaderlands. Een oer-Hollandse weidevogel. En die symbool staat voor een landbouwsysteem met hoge biodiversiteit. Eén van de cameramannen was de Weststellingwerver Ruurd Jelle van der Leij.

Foto: v.l.n.r. Jeroen Hofstee, Trienke Elshof, Bauke van der Valk, Piet Klijnstra en Joke Smink (Foto: Lenus van der Broek)

Dit vind je misschien ook leuk...