Vissen worden uitgezet in gebaggerde vijvers

De sloten en vijvers in woonwijken De Heide en De Scheene in Wolvega zijn afgelopen wintermaanden gebaggerd. Donderdag 30 november zijn op twee locaties (Struikheide en Valeriaan) 765 vissen (600 kg) uitgezet in het water. Wethouder Tom Hartog hielp daarbij en bedankte de betrokken vrijwilligers. 

Waarom zijn er vissen uitgezet?

Hengelsportvereniging De Snoek wilde graag nieuwe vissen uitzetten in De Heide vijvers. Doordat de bagger in de vijvers is verwijderd, is er meer ruimte voor nieuwe vissen gekomen. De bestaande vissen konden tijdens de baggerwerkzaamheden in het water blijven. Aannemer Ippel Dredging B.V. van de baggerwerkzaamheden en de hengelsportvereniging hebben hier dagelijks contact over gehad. Zo hebben ze er samen bijvoorbeeld voor gezorgd dat de vissen in doodlopende stukken vijver weg konden komen. 

‘‘We zijn tevreden hoe dit is uitgevoerd. In het voorjaar kan er weer op deze locatie voor de jeugd een scholenwedstrijd worden gehouden’’, vertelt Hans de Vries voorzitter van de hengelsportvereniging verheugd. 

Wat voor vissen zijn er uitgezet?

Om de variatie in de vissoorten te verbeteren, zijn er 10 verschillende soorten vissen uitgezet, zoals Brasem, Rietvoorn en Karper. Het uitzetten is in de winterperiode gedaan omdat de vissen dan in goede conditie zijn, er voldoende zuurstof in het water is en de vissen zich in winterrust kunnen aanpassen aan de nieuwe omgeving.

De gemeente draagt in totaal € 3.750,- bij aan de aankoop van de nieuwe vissen. De overige € 1.500,- vergoedt de hengelsportvereniging.

Foto: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...