Villa Rams Woerthe vaker open

Villa Rams Woerthe gaat per 1 april weer vaker open. In de zomeropenstelling is de villa ook geopend op vrijdag, om aan de toenemende bezoekersstroom te kunnen voldoen. Villa Rams Woerthe is nu geopend op dinsdag t/m zondag van 11-16 uur. Kom jij langs?

Kom binnen in het Downton Abbey van Overijssel  

Achter de zwierige smeedijzeren toegangspoort ontdek je de grandeur van deze imposante villa; een prachtig voorbeeld van de ‘Nieuwe Kunst’, de Nederlandse variant van de Jugendstil of art nouveau. 

Eenmaal binnen kijk je je ogen uit. De villa heeft een prachtig bewaard interieur met wandschilderingen, geglazuurde tegels, marmeren lambriseringen, enorme schouwen, een eikenhouten trappenhuis en gebrandschilderd glas. 

In de centraal gelegen monumentale hal vind je schilderingen van Co Breman. In de bijzondere decoraties ontdek je onder andere hagedissen en uilen. Loop je de majestueuze eikenhouten bordestrap op, dan kun je de bijzondere glas-in-lood-voorstelling naar de bovenetage niet missen. Het is één van de vele blikvangers van het huis. Op de bovenetage vind je de expositie.

Wandel door het huis en voel je vooral thuis! Lees net als de familie Tromp Meesters een krantje in de herenkamer, of speel een spelletje in de salon. Geniet van een kopje thee in de serre en zie hoe de herten langslopen in het park. Maak vooral ook een mooie parkwandeling. Kom jij langs?

Museumkaart actie
Om iedereen kennis te kunnen laten maken met musea, is het mogelijk om je Museumkaart uit te lenen aan iemand anders, in de periode 1 t/m 7 april. In Villa Rams Woerthe kun je de Museumkaart gebruiken. 

Openingstijden
Villa Rams Woerthe van Hendrick de Keyser Monumenten is geopend op dinsdag t/m zondag van 11-16 uur. Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen kijk je op https://www.hendrickdekeyser.nl/museumbezoek/villa-rams-woerthe-Steenwijk

Vrijwilligers gezocht
Villa Rams Woerthe zoekt vanwege de uitbreiding enthousiaste vrijwilligers die de bezoekers gastvrij willen ontvangen. Heb je interesse? Neem contact op met coördinator Inge Osinga, i.osinga@hendrickdekeyser.nl of kijk op hendrickdekeyser.nl/word-vrijwilliger 

Dit vind je misschien ook leuk...