Verleng je rijbewijs online

Is jouw rijbewijs bijna verlopen? Dan moet je je rijbewijs verlengen. Dit kan ook online. Je hoeft dan maar één keer in plaats van twee keer naar het gemeentehuis te komen. Twee werkdagen na de aanvraag kun je je rijbewijs ophalen. 

Je kunt je rijbewijs online verlengen als je in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs, je verlenging of categorie-uitbreiding aanvraagt, en je de DigiD-app met ID-check hebt. 

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan regel je gemakkelijk in drie stappen de verlenging van je rijbewijs:

  1. Laat een pasfoto maken bij een RDW erkende fotograaf. Je vindt alle aangesloten fotografen op rdw.nl/locatiewijzer. Neem je rijbewijs mee naar de fotograaf. De fotograaf verstuurt de pasfoto en je handtekening beveiligd en digitaal naar de RDW. 
  2. Doe thuis online de aanvraag via rdw.nl/rijbewijsverlengen en log in met de DigiD-app met ID-check. Doorloop de stappen. Je rekent je nieuwe rijbewijs meteen af met iDeal. 
  3. Haal je rijbewijs op bij het gemeentehuis. Voor het afhalen hoef je geen afspraak te maken. Vergeet niet je oude rijbewijs mee te nemen. Deze moet je inleveren.

Alle informatie over het rijbewijs aanvragen vind je op de website van de gemeente

Dit vind je misschien ook leuk...