(Ver)bouwplannen? Ga naar het nieuwe Omgevingsloket

Ben je van plan om te bouwen, verbouwen, uitbreiden, slopen, bomen te kappen of iets te veranderen in jouw woonomgeving? Dan krijg je te maken met de nieuwe Omgevingswet. Vaak heb je een omgevingsvergunning nodig. Aanvragen kan bij het Omgevingsloket van de gemeente.

Omgevingscheck en vergunning aanvragen
Twijfel je of je een omgevingsvergunning moet aanvragen? Dan kun je een omgevingscheck doen, ook via het Omgevingsloket. In dit loket kun je controleren of je een vergunning nodig hebt of een melding moet doen. Je kunt daar ook meteen de vergunning aanvragen of de melding doen.

Jouw plan eerst verkennen?
Voordat je een vergunning aanvraagt, kun je jouw plan met de gemeente verkennen door een conceptaanvraag in te dienen in het Omgevingsloket. Bijvoorbeeld als je een nieuwe woning wil bouwen of jouw woning wil uitbreiden. De gemeente neemt vervolgens contact met je op om te bespreken wat nodig is om jouw aanvraag compleet te maken. Zo voorkom je onnodige vertraging. Aan het indienen van een conceptaanvraag zijn kosten verbonden. 

Hulp nodig?
De Omgevingswet en het loket zijn nieuw en dat is even wennen. Kom je er niet uit? Dan kun je contact met de gemeente opnemen via mail info@weststellingwerf.nl of bellen met 140561. Het is ook mogelijk om jouw plan of idee met de gemeente te bespreken.

Dit vind je misschien ook leuk...