Vanaf 17 april kunnen maatschappelijke organisaties in Weststellingwerf subsidie aanvragen voor gestegen energiekosten

Vanaf afgelopen maandag kunnen maatschappelijke organisaties in de gemeente Weststellingwerf een subsidieaanvraag doen voor een tegemoetkoming in gestegen energiekosten. Het gaat dan om onder andere culturele instellingen, dorpshuizen of sportverenigingen. Het aanvragen van deze eenmalige subsidie kan tot en met 28 mei 2023.

Om te bepalen of jouw organisatie in aanmerking voor deze subsidie kijkt de gemeente onder andere naar het verschil in de energiekosten in de periode 1 april 2022 t/m 31 maart 2023 en naar de eindafrekening van 2019.

Waarom deze subsidieregeling?

Organisaties met een maatschappelijke functie zijn erg belangrijk voor onze samenleving. Veel van deze organisaties hebben te maken met hogere energiekosten. Soms extreem hoger. Het is voor een aantal van hen erg lastig om, ook nog met gevolgen van de coronacrisis daarbij, de energierekening te kunnen betalen. Deze tijdelijke en eenmalige regeling is een tegemoetkoming in de gestegen energiekosten en bedoeld als steun in de rug.

Voorwaarden en aanvraagformulier

Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op de website van de gemeente Weststellingwerf. Een beslissing volgt binnen acht weken.

Dit vind je misschien ook leuk...