Toneelploeg Lamers speelt klucht bij leden OSW

De toneelploeg van Olde- en Nijelamer speelde vrijdagavond in het volle Zalencentrum De Rank voor de leden van de Onafhankelijke Seniorenvereniging Wolvega (OSW) het toneelstukstuk ‘Ziekenhuis aan de race’ van Piet Kuyper.

Het blijspel in drie bedrijven speelt zich af in een ziekenhuis waarin tante Gré (Janny Baas) met een gebroken heup belandt. Zij gelooft meer in haar eigen kruidenmengsels dan in de hedendaagse chemische pillen. Ze zet in het ziekenhuis een clandestiene handel met haar zalfjes en drankjes op. Daarbij krijgt ze hulp van Theo de schoonmaker en Joep die regelmatig weet te ontsnappen uit de psychiatrische afdeling. Dokter Peter Paul is niet zo blij met haar handel, zeker niet als op een dag het halve ziekenhuis aan de diarree is. Vreemd, haar kamergenoot Generaal van Burgstede heeft wel diarree en zij niet? Al snel wordt zij als hoofdverdachte gezien, maar ze heeft het niet gedaan! Hoe gaat zij zich hieruit redden en bewijzen wie de ware dader is? Doldwaze humor vanuit een ziekenhuiskamer met een luchtje.

De regie van het drie bedrijven tellende stuk was in handen van Jan de Vries. Henny Ziel was de souffleur en Tienet Fledderus verzorgde de grime. De acteurs waren Janny Baas, Jan Heida, Ilse Mulder, Folkert Oenema, Lianne Baas, Albert Kooij en Wilco Bom.

Dit vind je misschien ook leuk...