Tiende Silverlegrally van start

Foto: Lenus van der Broek

Lionsclub Wolvega e.o. organiseerde zaterdag en zondag voor de tiende keer de Silverlegrally. De deelnemers vertrokken dit jaar vanaf het Achtpilarenplein in Wolvega en er zijn niet één, maar twee startmomenten. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum staat er zaterdag/zondag ook een 27-uursrally op het programma. Zondagmorgen was de start van de eendaagse rally met 34 deelnemers.

Goede doelen

De opbrengst van de Silverlegrally gaat naar de Voedselbank Weststellingwerf, Just In Time 4 Heroes, de Mentality Foundation en CityKids. De rally wordt gesponsord door lokale bedrijven. De deelnemers moeten binnen een bepaalde tijd een route door Noord-Nederland afleggen. Onderweg moeten ze opdrachten uitvoeren én zich telkens op tijd melden bij de controleposten. ,,De gemiddelde snelheid is ongeveer 40 kilometer per uur. 

Bijzondere auto’s

Elk jaar is er een andere route door Noord-Nederland, altijd ongeveer 200 kilometer lang. Dit jaar doen bovendien 26 equipes mee aan de 27-uursrally, waar ook een overnachting bij hoort. De deelnemers aan de beide rally’s rijden in oldtimers of cabrio’s. Daarnaast zijn er een aantal bijzondere auto’s, MG, Alfa Romeo, Porsche, BMW, Austin Healey, Opel, Mercedes Benz, Volvo, Fiat, Citroen, Mini, Saab, Volkswagen, Honda, Mazda, Peugeot, Studebaker, TVR en Triumph.”

Dit vind je misschien ook leuk...