Sloopwerkzaamheden Hoofdstraat Oost starten deze week

Deze week start het sloopbedrijf met de sloop van de panden aan Hoofdstraat Oost 43 en 45 in Wolvega. Beide winkelpanden zijn door de grote brand in de nacht van 7 op 8 augustus zwaar beschadigd. Het sloopbedrijf werkt in opdracht van de verzekeraars. De komende weken kan er overdag (geluids)overlast zijn door de werkzaamheden en het aan-en afrijden van vrachtwagens en ander materieel.

Het sloopbedrijf begint bij Hoofdstraat Oost 45. De sloopwerkzaamheden vinden op werkdagen plaats tussen 7.30 en 16.30 uur. Het puin van beide panden zal via de voorkant van de panden, dus via Hoofdstraat Oost, afgevoerd worden omdat aan de achterkant geen ruimte is. De rijroute van de vrachtwagens en ander materieel is via de Blomslaan linksaf naar Hoofdstraat Oost en daarna door Hoofdstraat Oost naar de ovonde.

De geblindeerde hekken blijven tijdens de sloop waar mogelijk staan en worden na de dagelijkse werkzaamheden weer teruggezet. Dit deel van Hoofdstraat Oost blijft dus afgesloten voor verkeer. Alleen voetgangers kunnen er langs. De winkels in Hoofdstraat Oost zijn bereikbaar via de Blomslaan. Na de sloop zullen de hekken verplaatst worden en kan het verkeer weer door de straat.

Na het inventariseren van de schade hebben de verzekeraars samen een sloopbedrijf ingeschakeld. Op maandag 15 augustus ontving de gemeente de sloopmeldingen voor beide panden. Vanwege de situatie in Hoofdstraat Oost heeft de gemeente de sloopmeldingen met voorrang behandeld. Omdat bij de sloopmelding ook een asbestmelding is gedaan, is de melding voor advies voorgelegd aan de FUMO (Omgevingsdienst Fryslân). Na het positieve advies van de FUMO heeft de gemeente de sloopmeldingen op donderdag 18 en maandag 22 augustus afgedaan. Nu kan het sloopbedrijf aan het werk.

Dit vind je misschien ook leuk...