Sinterklaasintocht De Blesse

Op zaterdag 25 november arriveerde Sinterklaas in de Blesse. Het was nog wel even spannend, want zou hij het wel kunnen vinden met de wegafsluiting?… 
Maar iets na half 2 kwam hij te koets via de Pepergaweg en werd hij warm onthaald met gejuich van vele enthousiaste kindergezichtjes.

De kinderen konden niet wachten om de goedheiligman te begroeten en een handje pepernoten in ontvangst te nemen. Echter, waar waren de pepernoten eigenlijk? De Pieten gingen op onderzoek uit en vroeg de kinderen te helpen met zoeken en niet veel later werden alsnog de pepernoten gebracht met een vrachtwagen. De optocht naar de school kon eindelijk beginnen, waar we in de gymzaal plaats konden nemen. “Maar waar zijn de Pieten nou gebleven?”, vroeg de Sint verbaasd. Waarna vele kinderhandjes naar het raam boven wezen. De Pieten waren op het dak van het schoolgebouw geklommen. Ze werden vriendelijk doch dringend door de Sint verzocht binnen te komen omdat hij wilde beginnen met het feest. Er werd gezongen, meer pepernoten uitgedeeld en er was een heuse wedstrijd voor de nieuwe hoofdpiet.

Bij vertrek kregen alle kinderen ook nog een zakje snoep mee naar huis en kunnen, mede door het mooie weer en de goede organisatie, terugkijken op een mooie dag. 

Dit vind je misschien ook leuk...