Scouts Arjen en Berend zoeken toppers van de toekomst

Foto: Omrop Fryslân

In Scoute mei Berend gaat Omrop Fryslân op zoek naar de toppers van de toekomst. Fryslân heeft een rijke historie als het gaat om grote sporthelden, maar intussen zijn er al veel opgehouden. Neem bijvoorbeeld Epke Zonderland, Sven Kramer en Pieter Weening. En dus zijn wij op zoek naar nieuw Fries talent.

Scoute mei Berend wordt gepresenteerd door Arjen de Boer en Berend Zijlstra. In de eerste aflevering komen we in aanraking met Berend. Berend kan goed schaatsen en wordt gezien als een groot talent. Als “scout” gaat Arjen met Berend in gesprek.

Naast schaatsen komen ook volleybal, fierljeppen, voetbal en korfbal aan de orde. Ieder sporttalent geeft aan wat hun grote idool is en natuurlijk komt precies die persoon langs om het talent verder te helpen. Op welke leeftijd zijn ze begonnen met de sport en hebben ze nog een tip die verder niemand weet? Berend krijgt die tip van niemand minder dan Jorrit Bergsma.

Van scout naar assistent scout
Natuurlijk eindigt iedere aflevering met de vraag: hebben we hier te maken met een topper van de toekomst? Naast dat Jorrit Berend een talent vindt gaat Berend Arjen ook verder helpen als scout. En dus degradeert Arjen naar de functie assistent scout.

Scoute mei Berend
Scoute mei Berend is vanaf maandag 8 januari om 17.15 uur en daarna ieder uur te zien. Op het YouTube-kanaal van Omrop Fryslân-Tsjil is een korte versie van het programma te vinden. Online op Omropfryslan.nl is het programma volledig terug te kijken.

Dit vind je misschien ook leuk...