SCO traint leerlingen Linde College voor Olympic Moves. In de toekomst willen de twee partijen ook andere activiteiten samen opzetten

rainers van korfbalvereniging SCO trainen vijftien weken lang leerlingen van het Linde College. Ze bereiden scholieren voor op de regiofinales van de Olympic Moves.

Het aanbieden van deze trainingen is een eerste aanzet tot een bredere samenwerking tussen het bewegingsonderwijs op het Linde College en SCO. In de toekomst willen de twee partijen ook andere activiteiten samen opzetten, zoals korfbalscholing aan de docenten door trainers van SCO en het helpen implementeren van korfbal in het lesprogramma. Samen willen SCO en het Linde College het korfbal naar een hoger plan tillen.

Olympic Moves

Door Olympic Moves krijgen middelbare scholieren de kans om kennis te maken met diverse sporten. In een sfeer van Olympische waarden kunnen jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle middelbare scholen in Nederland. Ook het Linde College doet al jaren mee aan dit programma.

bron: stellingwerf.nl

Dit vind je misschien ook leuk...