Recordaantal wensen vervuld door Wensambulance Noord-Nederland

Nog nooit bracht Stichting Wensambulance Noord-Nederland zoveel wensen in vervulling als dit jaar. Een jaar geleden vervulde de stichting 111 wensen voor (meestal terminale) mensen, nu wordt de 120e wens al voor de Kerst vervuld.

Volgens wenscoördinator Erik Roelfsema hebben zij sinds de oprichting in 2009 nog niet zoveel mensen en hun naasten kunnen helpen met het vervullen van hun wensen. De ANBI stichting helpt inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe, die om medische redenen liggend vervoerd moeten worden en vaak terminaal ziek zijn, om nog mooie herinneringen aan het leven toe te voegen. 

Om de wensen te vervullen heeft de stichting de beschikking over een ambulance en een netwerk van ongeveer 70 vrijwilligers. Zij zijn opgeleid als ambulancechauffeur of verpleegkundige/verzorgende en begeleiden deze wensen. De stichting bestaat voor 100% uit vrijwilligers die dit vaak naast hun reguliere werk in de zorg doen of net met pensioen zijn.Het vervullen van de wensen is voor de wensaanvrager en 1 à 2 begeleiders (familie/vrienden) gratis. Hiervoor zijn zij afhankelijk van sponsoren en donaties. Meer informatie kunt u vinden op www.wensambulancenn.nl

Dit vind je misschien ook leuk...