PinksterKamp Dwingeloo – Scouting Weststellingwerf was er bij!

De groep met 7 kinderen en 4 leiders kregen een krappe, maar mooie kampplek. Samen met de Twirre en SBDN was dat ook nog eens een goede/gezellige combi. Vrijdagmiddag waren de tenten al opgezet. Toen de welpen met de ouders aankwamen konden ze direct hun slaapplak kiezen en inrichten. Grappig was dat niet iedereen wist wat een ‘self – inflatable’ slaapmat is, maar ook dat heeft zich opgelost.

Het thema was ‘Willy Wonka en de snoepfabriek’. Bij de opening bleek al snel dat het niet liep zoals Willy had beloofd en dat de fabriek gewoon kapot was. De Oempa Loepa’s kregen de schuld? Het was een heel gedoe. Alle scouts (welpen, scouts en explorers) moesten proberen tijdens het PKD te helpen met het weer op gang krijgen van de fabriek. Daar kon dan via allerlei spelen en voor de geluksvogels waren er de gouden tickets voor een bezoekje aan de fabriek.
Bij de sluiting was het dus gelukt en rolde het snoepgoed uit de fabriek!! Iedereen mocht direct proeven! MMMMM heerlijk.  Willy Wonka mocht ook blijven en had geleerd ‘dank je wel’ te zeggen.
De welpen waren zo actief dat ze aan het einde – of eerder – aan het eind van hun latijn waren. De leiding was er niet veel beter aan toe, maar samen kan terug gekeken worden op een fantastisch kamp. Richting het einde zagen de welpen dan ook echt uit naar het terug zien van de ouders/verzorgers. Er waren wel wat buitjes, maar gelukkig niet zoals op het NPK.
Het is een fantastisch groepje om mee te werken! Ook de waardering die ouders bij het afscheid uitspraken werd gewaardeerd. Nu de terugreis en opruimen, douchen, …………………zzzzzzzzzzzzzzzzzz.
FOTO’S: Auke Swart

Dit vind je misschien ook leuk...