Oudejaarsploegen op bezoek bij Radio Centraal

Traditiegetrouw vond op nieuwjaars middag in de studio van Radio Centraal weer de bijeenkomst plaats met de Oudejaarsploegen uit de regio.
Van groot naar klein, Makkinga was met 35 personen aanwezig tot Oosterstreek met 6 personen kwamen ze langs om te vertellen over hun “nieuwjaarsstunts”.
Met name de “ontvoering” door de “Geitefok”van de letters TOP vanaf het terrein van Beeld en Geluid in Hilversum haalde ook landelijk pers,radio en televisie.
Waar sommige verenigingen met dit soort van ontvoeringen van objecten hun nieuwjaarsvieringen luister bijzetten zijn er ook clubs die zich voornamelijk bezighouden met het inzamelen van geld waardoor plaatselijke verenigingen en ouderen worden verrast met cadeaus en schenkingen. Alle clubs houden zich hier overigens mee bezig maar daarnaast had bij voorbeeld de “Vesuviusclub” op alle grote grensovergangen in Nederland de grensborden weggehaald en “Tied Zat” had uit een Drents dorp een metalen draak van zes meter hoog ontvoerd.
Tijdens de gesprekken met verslaggevers Jan Koopman en Jan Menger bleek hoeveel plezier deze clubs in hun bezigheden hebben en dat door hun activiteiten ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling in hun dorpen ontbreken en dat de samenhang in de dorpen wordt verbeterd. Een duidelijk voorbeeld van “win-win”. Ook volgend jaar hopen wij de geslaagde traditie van deze bijeenkomsten voort te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...