Open dag Terra Wolvega

Tijdens de open dag was er donderdag voor ouders en leerlingen volop de gelegenheid de sfeer te proeven op Terra Wolvega, vmbo-groen en het Groene Lyceum.

Circa 460 geïnteresseerden kwamen langs voor een kennismaking. Toekomstige leerlingen konden samen met hun ouders/verzorgers de lokalen bekijken en meedoen aan activiteiten. De opzet was wat anders, naast de informatie in enkele lokalen, was er een soort markt met kraampjes. Ook was er aandacht voor de verschillende keuzevakken die een leerling zelf mag kiezen. Naast de leerkrachten gaven vooral de leerlingen tekst en uitleg aan de toekomstige leerlingen.

“Het is enorm fijn om zoveel leerlingen en ouders en verzorgers in de school te verwelkomen. Om iedereen de juiste tijd en aandacht te geven, vroegen we de bezoekers zich van tevoren aan te melden. Dit werkte uitstekend. We hopen dat de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan een goede keuze kunnen maken voor een school die bij hem of haar past”, zegt Dennis Wanders, afdelingsdirecteur van Terra Wolvega.

Dit vind je misschien ook leuk...