Ook Speelland ontkomt niet aan prijsverhoging

De populaire kinderspelweek Speelland Noordwolde, dat al sinds 1966 op het Nivon kampeerterrein aan de Jokweg wordt georganiseerd, verhoogt voor het eerst in 22 jaar het bedrag om mee te doen.

Penningmeester Addo Damhuis vertelt: ‘Al jaren proberen we vast te houden aan de 15 euro deelname. Zo werven we Sponsors, helpen onze vrijwilligers de Vensterschool met het ophalen van oud papier en kopen we zoveel mogelijk in de aanbiedingen, maar de prijsstijgingen halen ook Speelland in. Dit jaar hebben we voor het eerst een tekort in de begroting en zien we ons genoodzaakt het inschrijfgeld te verhogen naar 20 euro.’

Speelland werkt nauw samen met stichting Leergeld om ervoor te zorgen dat ook gezinnen met beperkte financiële middelen kunnen meedoen.

Het programma van Speelland biedt kinderen een scala aan unieke ervaringen gedurende vijf dagen op het Nivon kampeerterrein in Noordwolde. Activiteiten omvatten onder meer speurtochten, een dag naar het zwembad, een excursie, nachttocht, sport- en knutselactiviteiten, springkussens en een veldkeuken. Elke dag wordt begonnen en afgesloten met een toneelstuk.

Voor het komende jaar zoekt Speelland nog leiders. Op dit moment hebben 51 vrijwilligers zich aangemeld om te helpen maar dat is nog niet genoeg. Vanaf 15 jaar kun je bij verschillende activiteiten assisteren en vanaf 16 jaar kun je als groepsleider aan de slag. Studenten hebben tevens de mogelijkheid om studiepunten te verdienen door deelname aan de week.

Elk jaar kunnen er tussen de 150 en 200 kinderen meedoen aan de vijfdaagse spelweek. De opgave voor kinderen gaat dit jaar open op zaterdag 18 mei om 9:00 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.speellandnoordwolde.nl

Dit vind je misschien ook leuk...