Ook Marloes Frieswijk keert terug bij SCO. ‘Ik ga graag de uitdaging aan om mijn club naar een hoger niveau te tillen’

Korfbalhoofdklasser SCO meldt dat ook Marloes Frieswijk terugkeert in Oldeholtpade . Ze speelt nu op het hoogste niveau bij LDODK. Twee jaar geleden was ze nog international.

Waar SCO vorige week al meldde dat Pascal Frieswijk, Melvin Frieswijk en Kim van Dalen hun comeback maken bij SCO, volgt nu ook Marloes Frieswijk de weg naar haar thuisclub SCO.

Marloes Frieswijk speelde net als Pascal en Melvin al van jongs af aan bij SCO. Na twee jaren in de selectie te hebben gespeeld, koos ze ervoor de stap te maken naar de korfballeague. Ze besloot te gaan korfballen bij AKC Blauw Wit uit Amsterdam.

Met deze club behaalde Frieswijk in het jaar 2016-2017 de korfbalfinale in de Ziggo Dome te behalen. Al snel daarna werd ze ook geselecteerd voor het Nederlands team. Frieswijk speelde bij LDODK samen met haar jongste broertje Julian, ook een talent uit de jeugdopleiding van SCO.

Frieswijk zegt over haar terugkeer: ‘Ik ga graag de uitdaging aan om mijn club SCO naar een hoger niveau te tillen. Op deze manier kan ik meer tijd besteden aan andere dingen en uiteindelijk bij SCO mijn korfbalcarrière waardig afsluiten. Tevens wil ik graag een bijdrage leveren aan het nieuwe jeugdbeleidsplan.’

Bron: stellingwerf.nl

Dit vind je misschien ook leuk...