Notaris geeft voorlichting aan bezoekers Alzheimercafé

Foto: Lenus van der Broek

Notaris mr. Ytje de Kroon van De Werven Netwerk Notarissen hield voor de bezoekers van het Alzheimercafé Wolvega in Welzijn aan Huis een inleiding over diverse notariële zaken. Hiervoor was veel belangstelling.

Ze gaf onder meer voorlichting over een ‘gewoon’ testament die in werking treedt bij overlijden en over een levenstestament die inwerking treedt als iemand zelf zijn zaken niet kan behartigen. Verder kunnen goederen onder bewind worden gesteld. Een benoemde mentor neemt beslissingen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling, en begeleiding. Ook kan iemand onder curatele worden gesteld, in feite handelingsonbekwaam. De kantonrechter heeft toezicht.

Het Alzheimer Café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, mantelzorgers en andere belangstellenden. Het café is een laagdrempelige voorziening waar ondersteuning en begeleiding wordt geboden aan eenieder die met dementie te maken heeft of krijgt. Er was voldoende ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te stellen over wat u bezighoudt. De vrijwilligers van het café boden een luisterend oor en gaven de nodige informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...