Nieuwe duofietsen voor fietsproject ‘Fiets mee!’ in Wolvega

Wethouder Hanneke Zonderland overhandigde woensdag 7 februari drie nieuwe duofietsen aan het duofietsproject ‘Fiets mee!’ van Alliade. De eerder door de gemeente geschonken duofietsen zijn afgeschreven en worden nu vervangen.
Hanneke Zonderland: “Als zelfstandig fietsen niet meer lukt, kan de duofiets een uitkomst zijn. Als gemeente hebben we grote waardering voor de vrijwillige fietsmaatjes, die de tijd nemen om een ander ermee op uit te nemen. En wat is er mooier dan samen te fietsen, een praatje te maken en van de omgeving te genieten. De duofiets maakt je wereld letterlijk groter. Daarnaast is het voor iedereen goed om te bewegen en buiten te zijn. Het duofietsproject is een prachtig initiatief en van grote meerwaarde voor onze inwoners.”

Duofietsproject Fiets mee!
In 2010 is zorggroep Alliade begonnen met het opstarten van het duofietsproject Fiets mee! Welzijnscoach ouderzorg Kim Sybrandy van Alliade: “We hebben destijds drie duofietsen in bruikleen gekregen van de gemeente voor Wmo-cliënten en inwoners van Weststellingwerf met een zorgvraag. Zij kunnen samen met een maatje kosteloos gebruik maken van de duofietsen. In de loop van de jaren hebben we een mooie pool vrijwilligers opgebouwd voor de woonzorglocaties LindeStede, BerkenStede en WilgenStede. Het project is een groot succes en met mooi weer zijn alle duofietsen op pad.” Het aantal duofietsen is inmiddels uitgebreid naar zeven, ook is er een fiets met kuipstoel en een rolstoelfiets beschikbaar.

Oude Duo-fietsen krijgen een mooie bestemming
De oude duofietsen voldoen niet meer helemaal aan de eisen van deze tijd, maar zijn nog wel een aantal jaar bruikbaar. De gemeente geeft de fietsen daarom graag een ‘tweede leven’ en schenkt de twee beste duofietsen aan Welzijn aan huis. Zij maken al jaren met veel plezier gebruik van de duofietsen via het fietsproject van Alliade. Zo kunnen nog meer mensen van deze mooie voorziening gebruik maken. “Wij zijn erg blij met de geschonken duo-fietsen! De fietsen zijn een aanvulling in ons activiteiten aanbod. Zowel goed voor de gezondheid als een leuke activiteit om samen te ondernemen.”, vertelt Sanne van Dalfsen, mede-eigenaar van Welzijn aan huis.

Dit vind je misschien ook leuk...