Netbeheerder Liander legt nieuwe elektriciteitskabels aan

Netbeheerder Liander is de komende maanden in samenwerking met aannemer Alsema B.V. volop aan het werk in en rondom Wolvega. Er zijn nu volop werkzaamheden aan de oostkant van de Nieuwe Aanleg en langs de Steenwijkerweg in Wolvega.

Er worden nieuwe elektriciteitskabels aangelegd om het bestaande elektriciteitsnet uit te bereiden. Daarnaast zijn extra kabels nodig voor een zonnepark in Willemsoord. De werkzaamheden worden begin maart 2024 afgerond. Het bedrijf Van Vulpen uit Gorinchem legt de mantelbuizen aan, waarin de elektriciteitskabels worden gelegd.

De energietransitie is volop gaande en de vraag naar elektriciteit neemt sterk toe. Er wordt steeds meer energie duurzaam opgewekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Daarnaast zijn bedrijven en mensen thuis volop aan het verduurzamen. Om aan die stijgende vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen, breidt netbeheerder Liander haar elektriciteitsnetten flink uit. Zo ook in Wolvega.

Locaties werkzaamheden
In Wolvega wordt het middenspanningsnet uitgebreid. Liander gaat met name aan het werk rondom het winkelcentrum, het NS-station en in de omgeving van de Steenwijkerweg. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd met gestuurde boringen. Dat gebeurt ondergronds, waarmee een doorgang wordt gemaakt voor de elektriciteitskabels. Liander kan niet helemaal voorkomen dat enige hinder ontstaat. Met name rondom het station zullen fietsers wat merken van de werkzaamheden, omdat daar twee boringen samenkomen. Er wordt ter plaatse een kleine omleiding aangegeven. Daarnaast staan aan de voorzijde van het station grote boormachines.

[Lenus van der Broek]

Dit vind je misschien ook leuk...