Natuurmuseum Fryslân viert 100e verjaardag met festival

Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden heeft een bijzondere verjaardag te vieren. Donderdag 18 mei is het namelijk precies 100 jaar geleden dat het museum werd opgericht. En omdat de verjaardag in het Hemelvaartweekend valt, is er meteen een meerdaags festival van gemaakt. Een festival dat draait om de natuur dichtbij, in je eigen omgeving. Er is deze keer niet alleen van alles te beleven binnen de muren van het museum, maar ook wordt er buiten op onderzoek uit gegaan.

Tijdens het festival staat de natuur rondom het museum centraal. Welke vogels, bomen en insecten leven er en wat hebben ze nodig om te overleven? Op een laagdrempelige, vrolijke en vooral feestelijke manier wordt deze dagen aandacht besteed aan biodiversiteit in de stad.

Het hele festival staat bol van de activiteiten, zowel binnen als buiten. Er zijn verschillende (creatieve) workshops voor kinderen, voorstellingen, verhalen en een film over natuur in de stad. Bezoekers gaan ontdekken wat er groeit en bloeit rond het museum, met een excursie naar de Prinsentuin of met een praamboot richting het Leeuwarder bos. Muziek is er ook.  Studenten van de opleiding D-Drive lieten zich inspireren door de natuur en wat dat oplevert is in het festivalweekend te horen. Sigrid Kingma, de Fryske dichter, maakte speciaal voor het jubileum een gedicht over biodiversiteit.

Naast alle activiteiten is het natuurlijk ook feest! Loop als kind met je favoriete knuffeldier over de groene loper en voel je een echte VIP, laat een herinnering achter in de herinneringsboom of maak een lekkere wrap bij de foodtruck van Mama Mascha.

De opening is op woensdag 17 mei in bijzijn van Commissaris der Koning Arno Brok. Het festival zelf duurt van donderdag 18 t/m zondag 21 mei 2023. Centrale punt en uitvalsbasis voor alle activiteiten is het plein voor het museum. De entree voor het museum inclusief alle activiteiten is: voor één dag € 5 per persoon, voor alle vier dagen van het festival: € 10 per persoon. Er is ook een speciale Vriendenactie: worden bezoekers vooraf of tijdens het festival Vriend van het Natuurmuseum, dan is de toegang voor het hele festival gratis. Meer info is vanaf week 19 te vinden op de website. De OnderWatersafari is tijdens het festival gesloten.

Dit vind je misschien ook leuk...