Na 50 jaar inzet voor de IJswegencentrale Weststellingwerf werd afscheid genomen van Theo Koning

Foto: Lenus van der Broek

Tijdens de ledenvergadering van de IJswegencentrale Weststellingwerf werd woensdagavond in Pieter Poot in De Blesse afscheid genomen van voorzitter Theo Koning (77). Hij heeft zich al vanaf 1973 ingezet voor de IJswegencentrale en vanaf 1987 voorzitter met als slogan ‘Veilig het ijs op’.

Tevens was hij vanaf 2012 de gemeentelijke ijsmeester en heeft hij in die hoedanigheid adviezen aan de gemeente gegeven. Bestuurslid Teun Stoker had veel waardering voor zijn passie en tomeloze inzet voor de vereniging. Namens de gemeente bedankte Heidi den Hartigh hem voor zijn goede adviezen als ijsmeester. Ook Jan Oostenbrug, oud-voorzitter en ijsmeester van de Friesche IJsbond bedankte Theo voor de prettige samenwerking.

Erevoorzitter

De vereniging verleende Theo Koning het erevoorzitterschap en ontving een oorkonde en een peilstokje om de dikte van het ijs te meten.

Afgelopen voorjaar bezochten de besturen van de ijsclubs in Weststellingwerf de opslagloods in Wolvega. Thomas de Boer zal eerste meedraaien als aspirant bestuurslid.

Foto: Lenus van der Broek

Dit vind je misschien ook leuk...