Musical de Tocht nog te zien tot en met april

Foto: scene uit de voorstelling van de zonsopkomst op het Slotermeer Fotograaf: Joris van Bennekom

Een goed begin van het nieuwe jaar voor Musical de Tocht, de producent laat weten dat de voorstelling nog tot en met april 2024 te zien is! De voorstelling over de Elfstedentocht is al meer dan 100 keer opgevoerd in het Friso Theater in Leeuwarden en er is dus nog steeds genoeg animo om de musical door te spelen.

De bezoekers komen vanuit heel Nederland naar Leeuwarden om De Tocht te beleven. ‘Historisch erfgoed dat je gezien moet hebben’ aldus een bezoeker uit Wageningen. Ook de ondernemers uit Friesland merken dat het in de winter drukker is in de provincie. Ondernemer Hotze Bouma heeft een restaurant in Leeuwarden, ‘Eet- en Drinklokaal Proefverlof’, en ontvangt dankzij de voorstelling gemiddeld zo’n veertig gasten meer per week. 

‘We hebben vanuit onze hotelgasten al heel veel mooie en enthousiaste reacties mogen ontvangen’ zo zegt Marc van Gulick directeur Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag die het geweldig vindt dat er zo’n bijzondere voorstelling te zien is in de provincie. 

Musical ‘De Tocht’ laat de magie van De Elfstedentocht tot leven komen in het speciaal gebouwde Friso Theater in Leeuwarden met een draaiende ijsvloer van 2.000m2. Voor iedereen die ervan droomt om ooit nog een Elfstedentocht mee te maken: ‘It giet oan’!

De Tocht vertelt het verhaal van afzien, doorzetten en de kracht van vriendschap. Vijf jeugdvrienden sluiten een pact: “Later als we groot zijn, rijden we samen de Elfstedentocht”.  In de winter van 2023 maakt belofte schuld, zeker nu één van de vrienden een geheim bij zich draagt en er meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

De musical speelt nog tot en met april 2024, kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicaldetocht.frl

Dit vind je misschien ook leuk...