Mooi, smoek en ongedwongen feest Stellingwarver Schrieversronte

‘Wat jammer veur degenen die disse middag niet mitmaeken.’ Verschillende meensken maekten disse of een vergeliekbere opmarking now zaoterdagmiddag 25 juni in eupenlochttheater De Koele in Appelsche. Die lekaosie was deur de orgeniserende jubileumkemmissie uutkeuzen veur et jubileumfeest van de Stellingwarver Schrieversronte die oflopen 29 april 50 jaor oold wodde. En een gezellig feest, dat wodde et! De jubilerende stichting hadde zorgd veur een ongedwongen en feestelik gebeuren in en naor De Koele. Een tal dichters en veurlezers prissenteerden uut eigen wark of dat van een eer an et pad vanof de Boerestreek naor et theater zels; in et theater zels zorgde Karst Berkenbosch veur mooie Stellingwarver lieties. 

En om twie ure was et zoveer: nao de eupening deur veurzitter Klaas van Weperen was et mitien toe an de prissentaosie van et jubileumboek Vuuftig. Gien woord tevule, dat deur een tal meensken verzorgd wodde en waorveur oold-direkteur Sietske Bloemhoff de koördinaosie en aendredaktie verzorgde. Et eerste exemplaor was veur Vrouw Schurer van Oosterwoolde, mar van eerder van Makkinge. Zi’j is iene van de ooldste leden en van begin of an slim betrokken bi’j de stichting. Vrouw Schurer was ok, tegere mit heur man, jaorenlaak aktief veur de woordeboekgroep van Makkinge, et dörp waor zi’j beiden opgruuiden. Et twiede exemplaor was veur Pieter Stoefzaand, die him d’r over verbaosde dat hi’j, zo veer vot wonende, en ok al niet meer in leven, hierveur nuugd wodde… De heer Stoefzaand hadde neffens kenners onder de bezukers wel wat weg van histotolk Frank Spijkers van De Oosterstreek… Mitien daorop maekte veurzitter Klaas van Weperen bekend dat de SSR angaonde de broodneudige opknapbeurt van et gebouw in Berkoop financiële steun krigt van Stichting Bercoop Fonds. 

Ommedaenken was d’r ok veur de ni’je Instagramkursus Stellingwarfs die ontwikkeld is deur taeldocent Elizabereth Bergsma en veur de ni’je webstee van de stichting. Daornao was d’r een sfeervol optreden van et Nedersaksisch Vokaal Ensemble. De middag wodde ofsleuten mit mooie volksverhaelen, die verteld wodden deur Abe, een verhaeleverteller uut Drenthe.      

(Foto: Lenus van der Broek)

Dit vind je misschien ook leuk...