Mobiele ontmoetingsplek voor jongeren Wolvega feestelijk geopend

Wethouder Tom Hartog opende afgelopen zaterdag de mobiele ontmoetingsplek voor jongeren in Wolvega. Hij deed dit door het doorknippen van het lint waarmee hij de ‘housewarming party’ opende. De opening viel samen met de drukbezochte open dag van de gemeente. De mobiele ontmoetingsplek was hier voor eerst te bewonderen.

Een mobiele ontmoetingsplek is als grote wens van de jongeren in Wolvega naar voren gekomen bij de uitkomsten van project Bestemming Wolvega. Het plan van aanpak ervoor is klaar. Maar nu begint het pas echt voor de jongeren: ze moeten zelf op zoek naar locaties en alles wat daar bij komt kijken zelf regelen. Uiteraard krijgen ze daarbij ondersteuning. Onder andere van jongerenwerkers Renske en Jildou.
“Wij kunnen niet wachten om de jongeren te helpen hun eigen mobiele chillplek te creëren!”

Hoe ziet de mobiele ontmoetingsplek er uit? De twee aangeschafte mobiele ontmoetingsplekken zijn donkergroene verplaatsbare, beschutte en overkapte units met daarin zitgelegenheid: het zijn een soort bushokjes. Ze kunnen los van elkaar staan, maar ook aan elkaar gekoppeld worden zodat je een grotere ruimte hebt. Ze kunnen worden geplaatst op een plek waar jongeren elkaar op dat moment graag willen ontmoeten.

Dit vind je misschien ook leuk...