Meindert Talma is de nieuwe regiobestuurder van LTO Noord regio Noord

Meindert Talma (54 jaar) uit Twijzelerheide is benoemd als regiobestuurder voor de provincie Friesland. 

Talma runt samen met zijn vrouw en medewerkers hun bedrijf met vrije uitloop leghennen en verbouwt eigen granen. Hij is een zeer ervaren bestuurder die de afgelopen 12 jaar in de gemeenteraad heeft gezeten en eerder afdelingsbestuurder en voorzitter was bij de LTO-afdeling Achtkarspelen. Daarvoor was hij actief voor AJF en NAJK. Ook is hij nu nog bestuurder bij Noardlike Fryske Wâlden (NFW) en is hij commissielid bij Wetterskip Fryslân.

Meindert is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan voor het regiobestuur en een echte verbinder: “Ik wil een positieve impact hebben op cruciale vraagstukken in de agrarische sector. Ook wil ik me inzetten voor de jongeren in de agrarische sector. Jonge boeren willen vooruit en willen werken aan hun toekomst en ik vind dat we hen zo veel mogelijk moeten helpen en ondersteunen. Ik denk daarbij niet te veel in problemen maar in oplossingen.”

Over LTO Noord regio Noord
Als LTO Noord regio Noord komen we samen met 28 afdelingen en het regiobestuur op voor de belangen van boeren en tuinders in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Boeren en tuinders willen ruimte om toekomstbestendig te kunnen ondernemen. Het regiobestuur in regio Noord gaat weer op volle kracht vooruit.

Dit vind je misschien ook leuk...